Zelf chocoladepasta maken
Laatste update: 24 juni, 2020 | Geen reacties
Zelf chocoladepasta maken kan heel eenvoudig. Persoonlijk ben ik dol op chocolade en dit recept is waanzinnig lekker. Een ander bijkomend feit is dat deze koolhydraatarme chocoladepasta slechts 4 gram koolhydraten bevat. Heerlijk voor op de boterham of op een cracker. Ik zal je niet langer in spanning houden.
TIP: Gemiddeld 2 kg per week afvallen? Kies dan voor het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>
Inmiddels 12.000 mensen geholpen met afvallen!
Zelf chocoladepasta maken
Je hoeft echt geen banketbakker te zijn om zelf chocopasta te kunnen maken. Met onderstaande benodigdheden kun je direct beginnen. De hoeveelheid die je maakt is goed voor 6 porties.
Ingrediënten:
- 100 ml kokosolie
- 150 gram hazelnoten
- 2 el cacaopoeder raw
- 150 ml melk
- 1 tl himalayazout
- 2 el honing
Bereidingswijze:
1. De oven verwarm je voor op 170 graden. De hazelnoten leg je op een bakplaat en rooster je 10 minuten in de oven. In een steelpannetje smelt je op lage temperatuur de kokosolie.
2. Voeg hier ook de honing en zout aan toe. Wanneer de hazelnoten klaar zijn maal je deze fijn in een keukenmachine tot er een pasta substantie ontstaat.
3. Zodra de pastasubstantie klaar is voeg je het oliemengsel toe met de melk en de cacaopoeder. Maal nogmaals op lage stand tot er een smeuïge hazelnootpasta ontstaat.
4. Je kunt de chocopasta in de koelkast zetten waardoor die minder vloeibaar blijft en iets opstijft. Geniet ervan!
TIP: Bekijk hier beste koolhydraatarme chocopasta van 2019 >>
De voedingswaarden
Dit recept is goed voor 6 porties. De voedingswaarden zijn berekend per portie en zien er als volgt uit:
calorieën: 310
koolhydraten: 4 gram
eiwitten: 4 gram
vetten: 30 gram
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben dol op weekmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik dagelijks voldoende energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!