zoet zure komkommer

Zoet Zure Komkommer? Heerlijk & Snel Recept! (TIP)

Laatste update: 14 april, 2020 | Geen reacties

Zoet zure komkommer vooral bekend uit de Indonesische keuken. Ik vind het heerlijk! En daarnaast is het ook nog eens ontzettend snel en gemakkelijk! Je kan heel simpel een eigen variatie aanbrengen aan de zoet zure komkommer. In dit recept gaan we voor iets meer pit én met wat extra kruiden. Dit is heerlijk om te serveren bij een Indische maaltijd.

De volgende ingrediënten heb je nodig

  • 1 komkommer
  •  halve peper
  •  1 el suiker
  •  50 ml rijst azijn
  •  1 tl knoflook peper uit de molen gemalen

TIP:
Wil jij graag snel afvallen en ook energie voor twee? Ontvang tijdelijk gratis mijn Koolhydraatarm Weekmenu! Direct ontvangen

Zo maak je dit klaar

  1. Was de komkommer goed schoon en snijd deze in partjes. Uiteraard kan je ook de stukjes komkommer op andere wijze snijden of schillen. Wat jij leuk vindt! Zelf vind ik het erg lekker als de komkommer in partjes is gesneden, zodat de zoet zuur gemakkelijk erin kan trekken.
  2. Daarna pak je de halve peper en deze snijd je in hele kleine stukjes. Verwarm de rijstazijn met de suiker even kort in een steelpannetje. Breng het aan de kook en laat het zachtjes koken, totdat de suiker is opgelost.
  3. Nu kan je het hete mengsel over de komkommer heen gieten. Roer het mengsel goed door de slierten komkommer heen. Laat de komkommer een beetje afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast.
  4. Na 10 minuten is het lekker op een koudere temperatuur gekomen en ready om te serveren.

Serveertip! Lekker met Koolhydraatarme rijst met kip en mayonaise. Dan heb je een complete heerlijke én ook nog eens koolhydraatarme maaltijd gemaakt. Geniet ervan!

De voedingswaarden

Als bijgerecht kan je dit voor 4 personen klaarmaken. De voedingswaarden zijn berekend per portie en zien er als volgt uit:

Calorieën: 40
Koolhydraten: 4 gram
Eiwitten: 3 gram
Vetten: 1,6 gram

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 14 april, 2020

Auteur

Timo

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies

Afvallen met ovenschotels? Gebruik dit vandaag nog!