Smaakvolle zuurkoolschotel met gekruid gehakt
Laatste update: 22 juli, 2021 | Geen reacties
Heb je ook weer zo’n zin in een lekkere zuurkoolschotel? Dit echte Hollandse recept mag je dan ook absoluut niet missen! Daarom hebben wij een koolhydraatarme variant op de gewone zuurkoolschotel gemaakt. Zo kan je op verantwoorde wijze toch nog genieten van dit heerlijke recept.
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 17 gram
TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>
Ingrediënten zuurkoolschotel
- 500 gram zuurkool
- 100 gram spekjes
- 500 gram rundergehakt
- 125 gram roomkaas kruiden
- 250 gram champignons, in stukjes
- 2 middelgrote eieren
- 30 gram geraspte kaas
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden waarna je een ovenschotel invet.
- Bak intussen het gehakt in wat olie en voeg daar de spekjes aan toe.
- Wanneer het gehakt lichtbruin is, kan je de champignons toevoegen en kruiden met peper en zout.
- Laat daarna de zuurkool goed uitlekken en schep deze daarna door het gehaktmengsel.
- Klop in een aparte kom de roomkaas en eieren samen tot een glad geheel. Voeg er vervolgens water aan toe tot het de substantie van melk heeft.
- Schep daarna het roomkaas mengsel door de zuurkool en verplaats het geheel naar de ovenschaal.
- Besprenkel de ovenschaal met wat geraspte kaas en zet het gedurende 30 minuten in de oven. Geniet van de zuurkoolschotel!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 737
Koolhydraten: 17 gram
Vetten: 59 gram
Eiwitten: 33 gram
Trek in nog meer gerechten met zuurkool? Probeer deze dan ook eens uit!