Burrata salade met prosciutto en olijven
Laatste update: 18 juli, 2022 | Geen reacties
Vandaag ga ik een lekkere, maar simpele burrata salade. Burrata lijkt heel erg op mozzarella, maar het heeft een veel zachtere buitenkant, waardoor het haast op je tong smelt. Het is een bijzondere kaassoort waar ik absoluut geen genoeg van kan krijgen! Tegenwoordig kan je het bij veel supermarkten kopen, of bij de kaasboer. Mijn favoriete plek is toch echt bij een speciaalzaakje voor kaas. Die is namelijk het lekkerst. Wil je het ook eens proberen? Lees dan snel verder!
- Bijgerecht, lunch
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Aantal porties: 2
- Koolhydraten per portie: 6 gram
TIP:
Wil je graag 10-12 kilo buikvet verliezen binnen 30 dagen? Gebruik dit >>
De ingrediënten voor de burrata salade
- 125 gram burrata
- 150 gram rucola
- 60 gram prosciutto plakjes
- 75 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
- 40 gram olijven
- 2 el pompoenpitten
- 2 el balsamico azijn
- Peper en zout naar smaak
De bereidingswijze
- Allereerst leg je een bedje van rucola neer op 2 verschillende borden.
- Daarna halveer je de burrata (of neem je 2 kleine bolletjes) en leg je deze in het midden neer.
- Verdeel daarbij de olijven, cherrytomaatjes en pompoenpitten.
- Rol de plakjes prosciutto op en verdeel deze ook over de borden.
- Garneer eventueel met wat peper en zout en geniet ervan!
De voedingswaarden
Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 409
Koolhydraten: 6 gram
Vetten: 30 gram
Eiwitten: 27 gram
Veelgestelde vragen
- Hoelang kan ik de salade bewaren? Je kan de salade tot 2 dagen in de koelkast bewaren, maar vers is deze het lekkerst. Het is niet mogelijk om de salade in te vriezen.
- Welke olijven heb ik nodig? Dat maakt niks uit! Zelf gebruik ik wat ik op dat moment kan vinden. Soms zijn dat gewone olijven met wat knoflook erbij, andere keren zijn het juist kalamata olijven.
Tips voor het maken van de burrata salade
TIP 1: Olijfolie erbij
Naast balsamico azijn, kan je ook wat olijfolie bij de salade schenken. Zo krijg je lekker wat extra gezonde vetten binnen. Zeker wanneer je extra vierge olijfolie gebruikt, past de smaak perfect bij de burrata.
TIP 2: Bijgerecht
Dit is geen hele maaltijd, daar is het wat te klein voor. Het kan echter wel goed gegeten worden als lunch of als bijgerecht bij een grotere maaltijd.
TIP 3: Voeg vijgen toe
Vijgen passen ook ontzettend goed bij burrata en prosciutto. Door 1 á 2 vijgen klein te snijden en bij de salade te voegen, krijg je een lekkere extra zoete smaak erbij. Ook valt het qua koolhydraten erg mee.
Trek in een andere salade? Probeer deze eens! Persimmon salade met feta
? Gebruik direct de lekkerste koolhydraatarme weekmenu’s waarmee je 3 kilo per week verliest! Je krijgt ze hier =>