droogtrainen voor vrouwen

Droogtrainen voor vrouwen: Beste stappenplan 2020!

Laatste update: 25 februari, 2020 | Geen reacties

Ben je vaak in de sportschool te vinden maar blijft het resultaat uit? Je doet er voor jou gevoel alles aan maar je lichaam is nog niet zo strak als je zou willen? Zo te zien heb je de moed niet opgegeven en ben je opzoek naar oplossingen! Ik kan je alvast verklappen dat het makkelijker is dan je denkt. Er is namelijk een speciaal programma waardoor droogtrainen voor vrouwen super eenvoudig is. Hoe je dat doet, lees je hieronder!

Wat betekend droog trainen?

Laten we beginnen bij de basis. Droog trainen wilt zeggen dat je vet verliest waardoor je spieren zichtbaar worden. Het is belangrijk om onder je caloriebehoefte te eten en ook let je op de inname van het aantal koolhydraten per dag. Klinkt misschien ingewikkeld maar dat is het niet. Verderop deel ik een compleet stappenplan waarmee je direct aan de slag kunt. Je hoeft dus niets meer zelf uit te gaan zoeken.

TIP:
Wil je graag zo snel mogelijk een droog en strak lichaam? Gebruik dan dit eenvoudige stappenplan >>

Droog trainen tips

Op de juister manier droog trainen is belangrijk voor het behoud van je spieren. Onderstaande tips helpen je direct goed op weg en zorgen ervoor dat je geen onnodige fouten maakt.

1. Dieet & voeding

Om resultaten te zien hoeven mannen en vrouwen niet anders te trainen. Hoe zit het dan met voeding? Moeten vrouwen nou echt anders eten dan mannen? Niet echt! Je kunt stellen dat de metabolismen van mannen en vrouwen erg vergelijkbaar zijn, behalve dat vrouwen een grotere verhouding van koolhydraten tot vet verbranden dan mannen. Dat is ook een van de redenen dat het vrouwelijke lichaam goed reageert op een koolhydraatarm dieet (1).

Het meest belangrijke dat moet worden aangepast is de calorie-inname. Vrouwen hebben minder calorieën nodig dan mannen. Te veel calorieën zorgt namelijk voor gewichtstoename en te weinig calorieën kan spiermassa afbreken. Het is dus van belang om de juiste calorie-inname te hanteren die je elke dag eet, om vet te verliezen en het creëren van extra spiermassa!

KORTOM:
Het is belangrijk om dagelijks de juiste calorie-inname binnen te krijgen zodat je vet verliest en spiermassa toeneemt.

2. Eet voldoende eiwitten

Tijdens het afvallen wil je jouw spiermassa uiteraard zo goed mogelijk in stand houden. Door dagelijks voldoende eiwitten te eten minimaliseer je spierafbraak (2). Het eten van extra eiwitten is niet moeilijk. Hieronder vind je een aantal voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte:

  • Noten
  • Eieren
  • Zuivel
  • Vis
  • Vlees
  • Groente

Een ander bijkomend voordeel is dat eiwitten je een vol gevoel geven. Wanneer je namelijk je dagelijkse calorie-inname gaat verlagen, wil je geen honger lijden. Eiwitten zijn dus ideaal en zorgen voor een verzadigd gevoel.

KORTOM:
Dagelijks voldoende eiwitten eten is essentieel voor het creëren van nieuwe spiermassa en bestaande spiermassa te behouden.

3. Drink water

Drink vooral voldoende water! Te weinig vocht zorgt ervoor dat je lichaam niet optimaal kan presteren. Niet alleen in de gym train je minder goed, ook zal je je gedurende dag slecht voelen. Maar wat is nou voldoende water drinken? De richtlijnen zijn 2 liter water per dag. Als je intensief sport is dit al snel 2,5 liter water per dag (3).

KORTOM:
Drink minimaal 2 liter water per dag zodat je optimaal kunt presteren zowel in de gym, als in het dagelijkse leven.

4. Vezelrijke voeding

Vezels spelen een grote rol bij het afvalproces. Ze geven je namelijk een verzadigd gevoel. Hierdoor heb je nauwelijks last van honger waardoor je dus niet onnodig gaat snacken. Onnodig snacken zorgt in de meeste gevallen dat je boven je calorie-inname uitkomt en dat willen we uiteraard voorkomen. Voeding met veel vezels zijn groenten zoals bloemkool, doperwten, prei en paprika. Maar ook volkoren producten in fruit (mango, bramen, frambozen en appels).

TIP:
Ik raad je aan om dit niet allemaal op eigen houtje te doen! Er is een speciaal programma waardoor droogtrainen voor vrouwen eenvoudig is. Klik hier voor meer info >>

5. Eet gezonde vetten

Essentiële vetzuren zijn van vitaal belang voor het goed functioneren van je lichaam. Het eten van vetten staat niet gelijk aan het krijgen van vet. In feite helpen de meeste vetten het vetverbrandingsproces te ondersteunen. Wees dus niet bang om goede vetten te eten. Je haalt deze uit noten, eieren, vette vis, olijfolie, pure chocolade en avocado.

KORTOM:
Vetten helpen het vetverbrandingsproces te ondersteunen en houden het lichaam slank.

Hoe moet je trainen om droog te kunnen worden?

Niet alleen voeding maar ook de manier waarop je traint speel een grote rol. Als het ware zijn er 3 belangrijke factoren als het gaat om droogtrainen voor vrouwen namelijk voeding, training en rust!

1. Zware gewichten

Spiermassa bouw je op door met zware gewichten te trainen. Zorg er wel voor dat je de oefening goed uitvoert. Hoe zwaarder je traint, des meer de spier wordt aangesproken/geprikkeld. In combinatie met voeding en rust worden je spieren groter. Uiteraard heeft dit proces tijd nodig en gebeurd dit niet van de een op de andere dag.

KORTOM:
Trainen met zware gewichten resulteert in vollere en grotere spieren.

2. Ga voor HIIT

In plaats van een erg lange cardio sessie kun je beter HIIT (High Intensity Interval Training) toepassen aan je trainingen. Zo kun je in een korte tijd redelijk veel calorieën verbranden. 20 minuten is al voldoende en zorgt ervoor dat je sneller droog wordt. Daarnaast neemt ook je conditie toe en dat komt ten goede tijdens je krachttraining.

KORTOM:
Met een HIIT training kun je enorm veel tijd besparen tegenover cardio oefeningen. Een sessie van 20 min is al voldoende!

3. Neem voldoende rust

Rustdagen zijn net zo belangrijk als trainingen en goede voeding! Door voldoende rust te nemen, kan je lichaam herstellen. Dit is dan ook een cruciaal onderdeel van vooruitgang. Doe je dit namelijk niet, is de kans groot op overtraining of een burn-out. Tevens is regelmatig rust essentieel om veilig te kunnen blijven sporten. Want is je lichaam overwerkt, is de kans veel groter dat je gewicht laat vallen of een verkeerde beweging maakt (4).

KORTOM:
Rust is noodzakelijk om vermoeidheid door inspanning te voorkomen. Na twee achtereenvolgende trainingsdagen is het verstandig om 24-48 uur rust te houden.

Tot slot

Zoals je kunt zien komt er best wel wat bij kijken, als je op een snelle en veilige manier wilt werken aan een droog lichaam. Nu kan ik me voorstellen dat je het lastig vind om op eigen houtje verder te gaan. En eerlijk gezegd is het dat ook! Je kunt daarom beter een compleet droogtrainen voor vrouwen programma volgen! Het bespaart je een hele hoop tijd en geld.

Dit complete programma helpt je vanaf begin tot eind aan een droog en strak lichaam >>

Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan onderaan in het artikel. Ik kom er dan zo snel mogelijk op terug!

Ik wens je succes met droogtrainen. Zet hem op!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 25 februari, 2020

Auteur

Timo

Categorie

Fitness Gezondheid

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies