Gevulde paprika met gehakt en kaas
Laatste update: 1 oktober, 2019 | 3 reacties
Gevulde paprika koolhydraatarm klaar maken? Het kan zeker! Dit recept is niet alleen lekker van smaak maar zit ook vol met gezonde voedingsstoffen. Dit recept is werkelijk een feestje. Bevat 7 gram koolhydraten en 30 gram eiwitten per portie.
Is een koolhydraatarm gevulde paprika lekker?
Absoluut! Koolhydraatarm wilt zeggen dat er minder suikers aanwezig zijn. Hierdoor heb je veel meer energie en blijf je veel makkelijker op gewicht. Steeds meer mensen ervaren dan ook de voordelen van een koolhydraatarme leefstijl. Deze gevulde puntpaprika (of normale paprika) met gehakt is er eentje die je gegarandeerd vaker zult maken. Ik ben er onwijs dol op en kan niet wachten om het recept met jou te delen!
TIP: Wil je makkelijke en snelle koolhydraatarme recepten maken? Probeer dan ons gratis koolhydraatarm weekmenu met boodschappenlijstjes! => Ontvang hier het weekmenu
Hoe gezond is paprika?
Paprika is een vruchtgroente en valt onder de groente. Zo bevat deze super groente veel vezels en vooral de rode paprika is voorzien van een hoge hoeveelheid vitamine C. Dit verlaagt het risico op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten. Je doet er dus gaan om regelmatig paprika te eten.
Welke ingredienten heb je nodig?
- 1 rode paprika
- 100 g rundergehakt
- paprikapoeder
- peper
- 150 g spinazie
- 75 g feta
- 1 el olijfolie
- halve witte ui
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de paprika en schraap de zaadlijsten eruit. De feta en ui snijd je in stukjes.
2. Pak een ovenschaal erbij en vet deze in met olijfolie. In een wokpan bak je de ui glazig en daarna het gehakt samen met peper en paprikapoeder.
3. Zodra het gehakt gaar is, roerbak je de spinazie mee. Schep de helft van de feta blokjes erdoor.
4. De paprika’s vul je met het gehakt mengsel en de rest van de feta leg je er boven op. Leg de paprika’s nu in de ovenschaal.
5. Bak 15-20 min in de oven en halverwege kun je de paprika’s afdekken met aluminiumfolie (dit om verbranden te voorkomen).
6. Haal de paprika’s uit de oven en geniet ervan!
Timo’s tip: wil je bij dit recept een passend dessert eten? Probeer dan dit Koolhydraatarm toetje met echte chocolade
De voedingswaarden
Dit recept is goed voor 2 gevulde paprika’s. De voedingswaarden zijn per paprika en zien er als volgt uit:
Calorieën: 490
Koolhydraten: 7 gram
Eiwitten: 30 gram
Vetten: 20 gram
ik ga ze vrijdagavond maken met vega gehakt.
Ga ok morgen uitproberen. Is dit recept voor 1 of 2 personen.
Recept is voor 1 persoon.
Gr Timo