Deze Koolhydraatarme Pompoensoep moet je proberen!
Laatste update: 24 februari, 2020 | 5 reacties
Deze koolhydraatarme pompoensoep die ik vandaag met je deel, zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Daarnaast is de kans groot dat je het niet bij een kommetje houd want de smaak is verrukkelijk. Pompoensoep is net effe anders dan de bekende groente en tomatensoepen. De smaak die vrijkomt uit een pompoen, vind ik persoonlijk erg lekker. Waar ik ook groot voorstander van ben is dat je niet lang in de keuken hoeft te staan. Na een lange werkdag wil je snel je maaltijd klaar hebben zodat je daarna kunt genieten van je avond!
Ingrediënten
- 300 gram pompoen
- 2 grote wortels
- 1 liter water
- 100 / 125 gram gerookte spekjes
- 1 ui
- 1,5 teentje knoflook
- 1 bouillonblokje
- cayenne poeder of chilipoeder
- 1 eetlepel olijfolie
TIP:
Wil je graag afvallen en meer energie? Gebruik hiervoor mijn overheerlijke weekmenu’s! =>Direct ontvangen
Bereidingswijze
- Doe een liter water in de waterkoker en zet deze aan.
- Wanneer de waterkoker bijna klaar is neem je een pan en verwarm je deze met olie.
- Snijd de ui in stukjes en doe deze in pan. Gebruik een knoflook pers en voeg de knoflook toe.
- Voeg nu het gekookte water toe samen met een bouillonblokje.
- Schil de wortels en snij deze in stukjes. Voeg de wortels toe aan de pan. Ook de pompoen schil je en verwijder tevens de zaadjes.
- Snijd kleine stukjes van de pompoen. Voeg de pompoen toe aan de pan en laat het geheel goed doorkoken.
- Terwijl de pan met pompoen kookt gebruik je een andere pan voor de spekjes.
- Bak de spekjes tot ze beetgaar zijn. De groente in de pan is ondertussen zacht geworden.
- Zet het vuur uit. Neem nu een staafmixer en mix het geheel tot een gehele (soep)massa.
- Voeg nu de pepers toe aan de soep en genieten maar!
Voedingswaarden
Portiegrootte: 1/3
Calorieën: 170
Koolhydraten: 9 g
Eiwitten: 7 g
Vetten: 11 g
Past pompoen in een koolhydraatarm dieet?
Laat ik je niet langer in spanning houden het antwoord hierop is JA! Pompoen bevat gezonde koolhydraten en een hoop belangrijke voedingsstoffen. De vitamines die je in pompoen aantreft zijn A, B1, B2, B6, B11 en C. Ook bevat pompoen mineralen zoals natrium, calcium, kalium, ijzer, zink, fosfor, magnesium en koper. Het eten van pompoensoep draagt dus bij aan je gezondheid. Je weerstand blijft hierdoor op peil zodat je minder vatbaar bent voor ziektes en virussen (1).
Tip van Timo:
Een soep die ik je ook zeker kan aanraden is deze koolhydraatarme Courgettesoep met boursin, ui en verse peper
Wat kan ik gebruiken in plaats van de spekjes ik weet uit ervaring dat de smaak van de spekjes heel bepalend is voor de pompoensoep wat kan ik als vegetarisch gebruiken wat zo als de smaak van de spekjes toevoegt
Je kunt ook blokjes feta erdoorheen doen. Het bedrijfsrestaurant van mijn vorige werkgever deed dat ook en dat is verrukkelijk!
Bedankt voor de tip Esther. Ga ik eens proberen. Klinkt lekker ja! Groetjes Timo
Hoi,
Er staat niet bij hoe lang je dit moet koken ?
Hallo Anneminke,
Er zit geen vaste tijd aan verbonden, wanneer de groenten zacht zijn en gepureerd kunnen worden is de soep klaar. Ik vermoed zelf dat dat zo’n 20 tot 30 minuten duurt.
Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)