Pulled pork burger
Laatste update: 19 juli, 2022 | 2 reacties
Met koolhydraatarm eten zijn er maar een paar dingen die ik soms mis: ijs, pizza en burgers. Gelukkig zijn er tegenwoordig overal goede, lekkere koolhydraatarme alternatieven op te bedenken. Vanavond ga ik mijzelf daarom verwennen met deze lekkere pulled pork burger. Het is super eenvoudig en er zitten ook wat groenten bij zodat je aan al je vitamines komt. Dat is nog eens mooi meegenomen! Lees snel verder!
TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal porties: 2
- Koolhydraten per portie: 8 gram
Ingrediënten voor de pulled pork burger
- Twee koolhydraatarme boterhammen of 2 zelfgemaakte low-carb broodjes
- 300 gram pulled pork
- 50 gram geraspte wortel
- 50 gram rauwe of gepekelde rode kool (fijngesneden)
- 1 handje koriander
- 4 el ketchup
- 2 el mayonaise
- 40 gram kiemgroenten
- Peper en zout naar smaak
De bereidingswijze
- Allereerst toast je de broodjes. Als je de zelfgemaakte broodjes gebruikt, kan je deze eerst door het midden snijden.
- Vervolgens snijd je alle groenten fijn of rasp je ze.
- Bereid dan de pulled pork volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Smeer één helft van het broodje in met ketchup en leg hierop 150 g pulled pork.
- Daarna bedek je de pork met wortel, rode kool, kiemgroenten en koriander.
- Smeer de andere helft van het broodje in met mayonaise en leg deze op de bovenkant van de burger.
- Serveer met wat rauwkost of eet op zichzelf. Geniet ervan!
De voedingswaarden
Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 402
Koolhydraten: 8 gram
Vetten: 25 gram
Eiwitten: 39 gram
Veelgestelde vragen
- Waar kan ik pulled pork vinden? Je kan het van de slager kant-en-klaar kopen, maar je kan ook bij de supermarkt een stukje varken kopen welke al is voorgegaard. Bak deze nog even in de oven en haal het daarna met twee vorken uit elkaar.
- Hoelang kan ik de burgers bewaren? De burgers zelf kan je het beste in één keer opeten. De ingrediënten los blijven wel voor 3 á 4 dagen goed in de koelkast.
Tips voor het maken van de pulled pork burgers
TIP 1: Gebruik een relish
In plaats van ketchup, kan je ook een lekkere tomaten relish gebruiken. Ik vind dit persoonlijk lekkerder dan ketchup, maar het is niet altijd even makkelijk te vinden. Een relish bevat namelijk ook nog lekker wat ui en soms ook knoflook, dat geeft een lekkere hartige smaak aan het sausje.
TIP 2: Serveertip
In plaats van een rauwkost salade bij de burger, kan je ook lekker patatjes maken van groenten. Denk hierbij aan deze yamboon patatjes. Lekker koolhydraatarm, maar wel knapperig!
TIP 3: Vleesvrije variant
Wist je dat je van jackfruit uit blik ook een soort “pulled pork” kan maken? Je doet dit door deze uit elkaar te trekken met twee vorken en dan te marineren in een saus in de oven voor 40 minuten. Lekker vleesloos!
🤩 Gebruik direct de lekkerste koolhydraatarme weekmenu’s waarmee je 3 kilo per week verliest! Je krijgt ze hier =>
wat zijn kiemgroenten
Hoi R.,
Kiemgroenten zijn net ontkiemde plantjes die je als garnering aan een gerecht kan toevoegen. Waterkers is hier denk ik het meest bekende voorbeeld van. Je kan ze in de koeling bij de supermarkt vinden (bij de sla en voorgesneden groenten).