Roerei met tomaat en kruiden
Laatste update: 16 september, 2019 | 1 reactie
Roerei met tomaat is niet alleen makkelijk maar ook erg lekker. Binnen 10 minuten klaar en slechts 2 gram koolhydraten per portie. De smaak van verse kruiden zorgt voor de finisch touch!
Roerei met tomaat
Wanneer je niet zo veel tijd hebt is het alsnog fijn om een goed recept klaar te maken. Roerei met tomaat is niet alleen lekker maar bevat ook belangrijke voedingsstoffen. Denk aan vitamine, mineralen en aminozuren. Ik heb er in ieder geval weer onwijs van genoten en ik weet zeker dat jij dat ook zal doen.
Ingrediënten:
- 6 eieren (maat M)
- 2 el verse slagroom
- Peper
- 2 el ongezouten roomboter
- 125 g cherrytomaten
- Verse basilicum
Bereidingswijze:
1. Pak een kommetje en klop hierin de eieren met de garde los. Voeg er voor de smaak vers gemalen peper en zout aan toe.
2. Zet de pan op het vuur en laat 1 el boter smelten op middelhoog vuur. Het los geklopte ei schenk je in de pan. Met een spatel schraap je het gestolde ei telkens los van de bodem en de zijkant.
3. Zodra het ei bijna gaar is haal je de pan van het vuur. Schep het ei uit de pan en houd warm op een bord met aluminiumfolie eroverheen.
4. Laat in dezelfde pan de rest van de boter smelten en bak de cherrytomaten 3 min tot ze barsten. Tot slot serveer je de warme tomaten met het ei en voeg je er een paar blaadjes basilicum aan toe.
Eet smakelijk!
De voedingswaarden
Dit roerei met tomaat recept is goed voor 4 personen. De voedingswaarde zijn berekend per portie en zien er als volgt uit:
Calorieën: 217
Koolhydraten: 2 gram
Eiwitten: 13 gram
Vetten: 20 gram
TIP: zin in een lekker toetje? Probeer deze chocolade dessert eens >>
Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu
Een koolhydraatarm dieet volgen? Makkelijke en lekkere recepten die ervoor zorgen dat je 2KG per week kunt afvallen! Bekijk hier Het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>
Wanneer doe je de twee el slagroom erbij??