Salade Als Hoofdgerecht – Groente Met Lekkere Specerijen
Laatste update: 31 augustus, 2022 | Geen reacties
Je wilt graag een salade als hoofdgerecht eten? Goed bezig! Want met het volgende recept krijg je alle belangrijke voedingstoffen binnen. Soms heb je even geen zin om uitgebreid te koken en dat moet kunnen. Maak vandaag nog deze snelle, lekkere en gezonde salade!
TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar
Salade als hoofdgerecht
Vraag jij je nu al af wat je vanavond moet gaan koken? Niet nodig! Deze handige salade is prima geschikt als hoofdgerecht. De ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar en de salade is enorm voedzaam.
Wat deze salade uniek maakt is dat er verschillende specerijen gebruikt worden. Hierdoor ontstaat een frisse en licht pikante smaak.
Eiwitrijke salade maken
Wanneer je een salade als hoofdgerecht wilt maken, horen er een aantal belangrijke voedingstoffen aanwezig te zijn. Deze groentesalade bevat boordevol eiwitten, gezonde koolhydraten, vetten, vitamine en mineralen.
Daarnaast kun je zelf kiezen of je er vis of vlees aan toevoegt. Ook als je ervoor kiest om het vis en vlees uit de salade te laten, eet je alsnog alle belangrijke voedingstoffen.
Benodigdheden salade als hoofdgerecht
Deze salade is voor 2 personen. Wanneer je deze salade voor meerdere personen wilt maken kun je de ingrediënten verdubbelen.
- Kant en klare sla mix (of verschillende soorten sla klein snijden)
- 1 Komkommer
- Witte druiven
- Cherrytomaatjes +/- 10 – 15 stuks
- 1 klein blikje linzen
- Tonijn of Makreel uit blik (1 à 2 blikjes)
- 1 Teentje knoflook
- Chilipoeder
- Sla dressing (eigen voorkeur)
- 40 gram geraspte Parmezaan of feta blokjes
Hoe maak je deze salade als hoofdgerecht?
- Wanneer je hebt gekozen voor een kant en klare slamix kun je deze direct in een grote kom doen. Zo niet, snij dat de verschillende sla soorten in kleinere stukken.
- Pak nu de komkommer en snij deze in stukjes. De cherrytomaatjes halveer en ook de druiven snij je door de helft. Voeg dit toe aan de kom waar de salade in zit.
- Open het potje linzen en let erop dat er geen water in zit. Voeg de linzen toe aan de salade en meng dit door elkaar.
- Pers een teentje knoflook en doe dit door de salade heen. Ook voeg je er chilipoeder en sla dressing aan toe. Goed mengen en 2 minuutjes laten staan.
- Verdeel de salade in kommetjes en leg boven op de salade tonijn of makreel. Besprenkel daarna met de Parmezaan.
Eet smakelijk :-)!
De voedingswaarden
Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 252
Koolhydraten: 11 gram
Vetten: 7 gram
Eiwitten: 24 gram
Tips voor het maken van de salade als hoofdgerecht
TIP 1: Extra eiwitten
Wil je wat extra eiwitten en vetten toevoegen aan je salade? Kook dan een ei erbij en snijd deze in kwarten en verdeel deze over de salade. Met één ei per persoon krijg je al lekker wat extra eiwitten binnen en zorg je er ook gelijk voor dat de salade veel meer vult dan normaal.
TIP 2: Geen idee welke dressing?
Ben je nog op zoek naar de perfecte dressing voor bij deze salade? Zoek niet langer! Ik heb hier een heerlijke dressing voor erbij. Je hebt een beetje azijn, mayonaise, olijfolie, mosterd en honing nodig. Meng alle ingrediënten door elkaar en schenk het over de twee salades. Een heerlijke licht zurige dressing met een zoetje erdoor. Wat wil je nog meer?
TIP 3: Geen linzen
Geen fan van linzen? Gebruik dan kikkererwten, erwten of kidneybonen. Deze bevatten ook veel vezels, eiwitten en goede vetten waardoor de salade net zo voedzaam blijft.
TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar
Lees ook:
Koolhydraatarme Salade Met Mozzarella En Pesto | Verrukkelijk!