vegetarische erwtensoep

Vegetarische erwtensoep om bij op te warmen

Laatste update: 18 februari, 2022 | Geen reacties

Wat een weer is het, hè? De storm raast maar door. Ik zit liever binnen en ik kan me voorstellen dat jij dat ook liever doet. Bij dit weer krijg ik altijd trek in erwtensoep, of snert. Het past er gewoon goed bij en het is daarnaast ook ontzettend gezond en vullend. Deze vrijdagavond kan je me dus lekker op de bank vinden met een dekentje en een kommetje soep. Om voor wat afwisseling te zorgen, maar ik deze vegetarische erwtensoep met een plantaardige rookworst. Trek gekregen? Lees dan snel verder!

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 90 minuten
  • Aantal porties: 4
  • Koolhydraten per portie: 22 gram

TIP van Timo:
Effectief en snel afvallen? Meld je dan direct aan voor deze heerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen

Ingrediënten voor de vegetarische erwtensoep

  • 225 gram droge spliterwten
  • 1 middelgrote winterpeen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 160 AH vegan rookworsten (1 verpakking)
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 1000 ml groentebouillon
  • Een bosje verse peterselie, fijngesneden
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: 1 aardappel

De bereidingswijze

  1. Allereerst was en snijd je de groenten in kleine blokjes. Verhit daarna wat olie in een pan en bak hierin de ui tot deze glazig begint te worden. Voeg daarna de winterpeen en bleekselderij toe en bak ze kort mee. Als je aardappel gebruikt, mag je deze er nu ook bij doen.
  2. Doe dan de spliterwten en 500-750 ml bouillon erbij en roer alles goed door elkaar.
  3. Breng het geheel aan de kook en laat het zo’n 30 minuten zachtjes doorkoken. Als je merkt dat de spliterwten te veel vocht nodig hebben, kan je er nog wat bouillon bij schenken tot de spliterwten zo zacht zijn dat ze bijna helemaal uit elkaar vallen.
  4. Snijd intussen de rookworst in plakjes en bak deze in een aparte pan tot de stukjes ligt beginnen te bruinen.
  5. Gebruik een staafmixer om een deel van de soep te pureren, maar laat nog wat stukjes groenten heel. Roer daarna de rookworst en peterselie erdoor en kruid de soep bij met peper en zout. Geniet ervan!

De voedingswaarden

Aantal porties: 6
Calorieën per portie: 207
Koolhydraten: 22 gram
Vetten: 8 gram
Eiwitten: 12 gram

Veelgestelde vragen

  • Ik vind 6 porties te klein, mag ik er ook minder porties van maken? Dat mag zeker! De soep is helemaal prima om in 3 of 4 porties te eten. Houd er dan wel rekening mee dat elke portie meer koolhydraten bevat.
  • Hoelang kan ik de soep bewaren? De soep kan tot 5 dagen in de koelkast bewaard worden in een afgesloten bakje of tot 3 maanden in de vriezer.

Tips voor het maken van de vegetarische erwtensoep

TIP 1: Romige snert
Wil je de soep wat romiger hebben? Dan kan je een klein pakje kookroom of kokosmelk eraan toevoegen. De soep wordt hierdoor lekker romig! Wil je wel op je vet letten? Neem dan een light kookroom.

TIP 2: Serveertip
Deze soep is heerlijk om te eten met wat koolhydraatarme stokbrood stukjes of als bijgerecht bij een andere warme maaltijd. Geniet ervan!

TIP 3: Maak de soep van tevoren
De soep wordt extra lekker wanneer je deze een dag van tevoren kan maken. Laat de soep in een afgesloten pan ’s nachts in de keuken staan. Zo kunnen de smaken beter in de soep trekken en krijgt de soep meer smaak.

Geen fan van erwtensoep? Probeer dan deze broccolisoep! Broccolisoep met prei en verse knoflook

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 18 februari, 2022

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Avondeten Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies