wrap met gehakt

Wrap met gehakt – Koolhydraatarm en eiwitrijk!

Laatste update: 23 april, 2021 | Geen reacties

De laatste tijd ben ik veel verschillende wrap gerechten aan het proberen. Ze zijn namelijk zo ontzettend veelzijdig dat er eindeloze mogelijkheden zijn om recepten te proberen. Vandaag heb ik namelijk een lekkere wrap met gehakt voor jullie, maar dit keer met een tortilla gemaakt van ei en Pico de Gallo. Ben je al benieuwd? Lees dan snel verder!

  • Lunch/Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal porties: 4
  • Koolhydraten per portie: 10 gram

TIP van Timo:
Ben je op zoek naar een effectief programma om af te vallen? Gebruik dit >>

Ingrediënten

Voor de wraps:

  • 6 eieren
  • 4 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Voor de vulling:

  • 450 gram gehakt
  • 2 el tomatenpasta
  • 4 el water
  • 250 gram bloemkoolrijst
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 el burrito kruiden

Voor de Pico de Gallo:

  • 100 gram tomaat
  • 50 gram rode ui
  • 2 kleine groene jalapeño’s
  • Een handje verse koriander
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Allereerst begin je met de Pico de Gallo. Snijd de tomaat door het midden en schep de pitjes eruit. Vervolgens snijd je de tomaat fijn en doe je deze in een schaaltje. Snijd ook de andere ingrediënten fijn en meng deze, samen met de olijfolie en citroensap, door elkaar. Zet het daarna opzij.
  2. Vervolgens begin je met het maken van de tortilla’s. Meng de eieren samen met de olijfolie tot het een glad mengsel is en verhit een koekenpan. Doe per tortilla ongeveer 6 eetlepels beslag in de pan en bak deze gaar. Je kan de tortilla’s later eventueel opwarmen in de magnetron of warm houden in de oven op de laagste stand.
  3. Dan is het tijd voor de vulling. Bak het gehakt gaar in een pan en meng ondertussen de tomatenpasta samen met het water en de kruiden. Schenk deze vervolgens over het gehakt en laat het een paar minuten sudderen op laag vuur.
  4. Kook intussen de bloemkoolrijst gaar volgens de verpakking en zorg dat deze goed is uitgelekt.
  5. Nu pak je een tortilla erbij en leg je op de bodem een laagje kaas aan. Doe daarna de bloemkoolrijst en het gehakt erbij en maak het af met twee lepeltjes Pico de Gallo. Rol de wrap op en eet direct. Geniet van je wrap met gehakt!

De voedingswaarden

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 783
Koolhydraten: 10 gram
Eiwitten: 39 gram
Vetten: 66 gram

Trek in nog meer lekkere wraps? Bekijk dan deze recepten eens!

Eiwitrijke sla wraps met tofu

Smaakvolle Mexicaanse wraps

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 23 april, 2021

Auteur

Timo

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies