aziatische kip

Aziatische kip wrap

Laatste update: 7 juli, 2023 | Geen reacties

Trek in een verfrissende lunch? Probeer dan deze Aziatische kip wraps van sla eens! Ze zijn heerlijk van smaak, maar licht op de maag en eenvoudig om klaar te maken. Bovendien bevat het lekker veel vitamines en kan je er zelf de toppings aan toe voegen waar je trek in hebt. Waar wacht je nog op? Lees snel verder!

  • Lunch
  • Bereidingstijd: 15 minuten (+ minimaal een half uur voorbereidingstijd)
  • Aantal porties: 2
  • Koolhydraten per portie: 5 gram

TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar

Aziatische kip marinade

Niet elk gerecht met kip is zomaar een Aziatisch kip gerecht. Je kan hiervoor een heerlijke marinade maken waardoor je allerlei lekkere Aziatische smaken met elkaar combineert. De marinade die ik gebruik bestaat uit geraspte gember, geperste knoflook, sojasaus, een beetje chilivlokken, rijstazijn, limoen, een lepeltje suiker, en sesamolie. Dit kan je combineren tot een overheerlijke marinade waar je nog veel vaker van zal willen smullen!

Wanneer je geen rijstazijn in huis hebt, is dat geen probleem. Je kan deze eventueel vervangen door een gewone appelazijn of natuurazijn. In de plaats van sesamolie kan je zonnebloemolie of olijfolie gebruiken in combinatie met sesamzaad. Het heeft dan een iets andere smaak, maar het is dan nog steeds heerlijk.

Sla wraps maken

Sla wraps staan erom bekend dat ze koolhydraatarm zijn, maar tegelijkertijd hebben ze ook een vrij saai imago. Daar wil ik verandering in brengen. Deze sla wraps zijn allesbehalve saai dankzij de volle smaak en lekkere ingrediënten in de wrap. Ook maakt het een verschil welke soort sla je gebruikt. Hoewel ijsbergsla vrij grote bladeren heeft, is deze vrij waterig. Gebruik je daarentegen een Romaine sla of een groot blad van krulsla? Dan heeft je sla al snel een nootachtige en zachte smaak die perfect is om als basis van je wrap te gebruiken.

Wat heb je nodig voor de Aziatische kip wraps?

Voor de marinade:

  • 1 el geraspte gember
  • 1 el geperste knoflook
  • Een snufje chilivlokken
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • Sap van een limoen
  • 1 el kristalsuiker of koolhydraatarme suikervervanger
  • 1 tl sesamolie

Voor de kip:

  • 300 gram kipfilet, in stukjes
  • 1 hete peper, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 stengels lenteui, in ringen
  • 1 el sesamzaad
  • 4 grote of 6 kleine bladeren Romaine sla

De bereidingswijze

  1. Snijd de kip in kleine stukjes en doe deze in een bakje of zakje.
  2. Vervolgens meng je alle ingrediënten van de marinade door elkaar en schenk je deze over de kip heen. Roer alles goed door elkaar en zet de kip minimaal een half uur in de koelkast om het te laten trekken. Ik raad je aan om het ongeveer 2 tot 4 uur te laten staan.
  3. Wanneer de marinade goed in de kip is getrokken verhit je een beetje olie in een wokpan.
  4. Doe dan de knoflook en hete peper in de pan en bak deze totdat ze goed beginnen te geuren. Voeg dan de kip toe en bak deze tot die helemaal gaar is.
  5. Je kan eventueel 1 of 2 eetlepels van de marinade toevoegen aan de pan om nog wat extra smaak mee te geven.
  6. Wanneer de kip bijna volledig gaar is, doe je de lenteui erdoor en bak je het nog 2 minuten.
  7. Vervolgens leg je de bladeren sla open neer en schep je hier het kipmengsel in. Garneer het met wat sesamzaad en eet smakelijk!

De voedingswaarden van de Aziatische kip

Aantal porties: 2 (2 tot 3 wraps per persoon is gelijk aan 1 portie)
Calorieën per portie: 221
Koolhydraten: 5 gram
Vetten: 8 gram
Eiwitten: 36 gram

Veelgestelde vragen

  • Hoelang kan ik de wraps bewaren? Je kan ze het beste direct opeten, maar je kan ze eventueel ook nog 2 dagen in de koelkast bewaren.
  • Is het echt verplicht om minimaal een half uur te laten marineren? Dat is zeker niet nodig, maar dan is de smaak wel op z’n best.

Tips voor het maken van de Aziatische kip wraps

TIP 1: Voeg wat extra groenten toe
Alleen wraps met kip zijn natuurlijk super lekker, maar misschien missen ze nog wat groenten voor je smaak. Voeg daarom gerust wat paprika, pak soi of komkommer toe aan de wok waar je de kip in wokt en kruid ze lekker mee!

TIP 2: Vegetarisch
Je kan de kip wraps ook vegetarisch maken door de kipstukjes te vervangen door vegetarische kipstukjes. Wil je het helemaal vegan maken? Gebruik dan tofu, maar laat hier het vocht van tevoren goed uit lopen. De rest van het recept is precies hetzelfde.

TIP 3: Ideaal voor onderweg
Je kan deze wraps makkelijk in een bakje met deksel doen en meenemen voor onderweg, op kantoor of op school. Door de sla kan je ze ook makkelijk dicht rollen zodat er niks uit valt. Geniet ervan!

Bekijk ook:

Recept voor een gezonde ovenschotel op Mexicaanse wijze

Koolhydraatarme witlofsalade met pecan en peer

KHA Crackers Met Lijnzaad en Pompoen-pitten

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 7 juli, 2023

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Lunch Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies