Heerlijk knapperige bacon wraps
Laatste update: 27 december, 2023 | Geen reacties
Oudjaarsavond komt eraan en als je een beetje bent zoals ik vier je dat graag met anderen. Wij nodigen dan ook allemaal vrienden en familieleden uit om het feestje bij ons te vieren. Natuurlijk wil ik dan wel genoeg te serveren hebben naast wat koolhydraatarme oliebollen. Daarom heb ik dit heerlijke gerecht bedacht: knapperige bacon wraps. Dit zijn stukjes gekruide kipfilet die zijn gerold in plakjes bacon. Doordat ze zo klein zijn, zijn ze ideaal om als snack te eten en ze bevatten slechts 1 gram koolhydraten per stuk. Dat is nog eens mooi meegenomen. Eet smakelijk!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Aantal porties: 8 (of 16 stuks)
- Koolhydraten per portie (per 2 stuks): 2 gram
TIP: Gemiddeld 2 kg per week afvallen? Start vandaag met het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>
Hoe maak je de bacon wraps?
Eigenlijk is het heel makkelijk om deze bacon wraps te bereiden. Ik maak ze zelf in de oven, maar je kan ze ook in de airfryer, koekenpan of frituurpan doen. Persoonlijk vind ik de oven het fijnst omdat deze minder vet is, aangezien er al veel vet van de bacon bij zit, maar het is helemaal aan je eigen voorkeur!
Je gebruikt bij dit recept rauwe kip, want deze wordt vanzelf gaar in de oven. Deze marineer je in een kruidenmix met wat olijfolie of zonnebloemolie. De kruidenmix die ik in dit gerecht gebruik is mijn favoriet, maar ook hier kan je de kruiden aanpassen naar eigen voorkeur. Wanneer de kip eenmaal is gemarineerd, wikkel je de bacon erom en leg je ze in de oven. Je kan hierbij eventueel een satéprikker gebruiken om de bacon op zijn plek te houden, maar dit is in principe niet nodig mits je de losse kant onderop legt.
Wat heb je nodig voor de bacon wraps?
- 900 gram kipfilet, in kleine reepjes gesneden (of ongeveer 16 chicken tenders zonder paneermeel)
- 16 plakjes bacon of ontbijtspek
- Een scheutje olijfolie
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- Een snufje cayennepeper
- 1 tl oregano
- 1 tl tijm
- Peper en zout naar smaak
De bereidingswijze
- Allereerst verwarm je de oven voor op 220 graden waarna je een vel bakpapier op een rooster of bakplaat legt.
- Vervolgens snijd je de kipstukjes in 16 dunne reepjes. Meng daarna wat olijfolie met de kruiden en doe deze, met de kipstukjes, in een zakje.
- Doe het zakje dicht en kneed het een beetje door elkaar. Je kan ervoor kiezen om het een paar uur te laten marineren, maar een half uur is ook prima.
- Vervolgens haal je de gemarineerde kip uit het zakje en wikkel je om elk stukje een plakje bacon.
- Leg de kipstukjes op de bakplaat en bak deze daarna zo’n 35 minuten in de oven of tot ze helemaal gaar zijn van binnen. Je kan dit controleren door één stukje te halveren na het bakken. Als deze helemaal wit van binnen is, dan is hij gaar. Is hij nog een beetje roze, dan moeten ze nog even terug.
De voedingswaarden
Aantal porties: 8
Calorieën per portie: 320
Koolhydraten: 2 gram
Vetten: 20 gram
Eiwitten: 29 gram
Tips voor het maken van de bacon wraps
TIP 1: Extra toevoegingen
Je hoeft de bacon natuurlijk niet alleen om de kip te wikkelen, maar je kan er ook nog wat extra in stoppen zoals een asperge of een plakje kaas. Dit maakt de wrap net een tikje anders en geeft wat leuke variatie.
TIP 2: Andere kruidenmix
Je kan ook kiezen voor een andere kruidenmix om je kip mee te marineren. Ik zal hieronder enkele opties beschrijven voor je. Zo heb je de Mexicaanse mix dat bestaat uit knoflookpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, cayennepeper, korianderpoeder, piment en een beetje kaneel. Je hebt ook nog een Mediterrane mix met oregano, rozemarijn, tijm, basilicum en knoflookpoeder. Of ga voor een lekkere frisse marinade dat bestaat uit koriander, peper, citroensap, citroenrasp en een beetje zout.
TIP 3: Serveertip
Serveer de stukjes los of met een lekkere zelfgemaakte (of gekochte) dipsaus zoals ranch dressing, cocktailsaus of gewoon een lekkere barbecue saus. Je kan het beste ook kiezen voor wat groente snacks zodat je gasten ook een beetje kunnen afwisselen.
Bekijk ook:
Recept met pastinaak: Een heerlijke herfstige gratin