Broccoli salade met gerookte kip
Laatste update: 4 april, 2023 | Geen reacties
Tijd om een heerlijke salade met je te delen! Deze koolhydraatarme broccoli salade is gezond en super lekker van smaak. Ideaal om tijdens een mooie zonnige dag van te genieten. Bekijk welke ingrediënten je nodig hebt zodat je deze broccoli salade vandaag nog kunt maken.
TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar
Broccoli salade
Een salade is lekker makkelijk en vooral snel klaar. Daarnaast bevat broccoli een hele hoop gezonde voedingsstoffen. Het is een van de meest krachtigste groente op aarde!
In dit recept blijft de broccoli knapperig en met gerookte kip ontstaat er een onweerstaanbare smaak. Laat ik je eerst vertellen waarom broccoli zo gezond is!
Hoe gezond is broccoli?
Broccoli bevat enorm veel vitamine, mineralen en antioxidanten. Deze combinatie aan gezonde voedingsstoffen zorgt voor een hoop voordelen.
Broccoli bevat de belangrijke stof sulforafaan. Deze stof activeert antioxidanten en enzymen in onze immuuncellen. Hierdoor maken vrije radicalen en agressieve stoffen in je lichaam geen kans.
Broccoli verkleint de kans op verschillende ziektes zoals kanker, suikerziekte, reuma en een zwakke weerstand. Ook wanneer je een van deze ziektes hebt, wordt aangeraden om regelmatig broccoli te eten.
De vitamines in broccoli:
- A
- B1
- B2
- B6
- B11
- C
De mineralen in broccoli:
- Calcium
- Fosfor
- Zink
- IJzer
- Magnesium
- Kalium
- Natrium
- Koper
De voedingswaarden van Broccoli Salade
Het recept is voor 1 persoon. Je kunt uiteraard de ingrediënten eenvoudig verdubbelen zodat meerdere personen kunnen genieten van dit recept. De voedingswaarden per portie zien er als volgt uit:
370 calorieën | 30 gram eiwitten | 4 gram koolhydraten | 21 gram vet
Wat heb je nodig?
- 250 gram broccoli
- 100 gram feta
- 1 bosui
- 1 tomaat
- 1 eetlepel kokosolie
- chilipoeder
- 1 eetlepel sojasaus
- 1/2 gerookte kipfilet
- Amandelschaafsel
Hoe maak je deze broccoli salade?
- Snij de tomaat en bosui in stukjes. Was daarna de broccoli zorgvuldig af en snij kleine roosjes. Hierdoor gaart de broccoli sneller.
- Neem een wokpan en laat deze goed heet worden. Voeg daarna de kokosolie of olijfolie toe en laat het nogmaals heet worden.
- Bak de broccoli 5 minuten en voeg daarna 1 eetlepel sojasaus aan toe. Laat het nu nog 1 minuut bakken en haal de wokpan van het vuur.
- Voeg nu de tomaat, bosui en gerookte kipfilet toe. Ook de feta doe je erbij. Als laats voeg je de kruiden toe en als finishing touch het amandelschaafsel.
- Eet smakelijk!
TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar
Tips voor het maken van de broccoli salade
TIP 1: Geen fan van feta?
Wanneer je geen fan van feta bent, kan je er ook voor kiezen om een andere kaas te gebruiken. Persoonlijk vind ik blauwaderkaas ook heel goed passen bij broccoli, maar een gewone Parmezaan of wat jongbelegen kaas is hier natuurlijk ook heerlijk bij. Bedenk zelf welke kaas je het lekkerst vindt en gebruik deze!
TIP 2: Bewaren voor later
Salades bewaren is altijd een beetje tricky. Je kan hier het beste de salade in een goed afsluitbaar bakje doen en maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen is met salades helaas niet mogelijk, want dan wordt het heel zacht. Je kan de salade het beste vers eten, maar wanneer dat niet lukt is maximaal 3 dagen in de koelkast ook geen probleem.
TIP 3: Andere vleessoort
Geen trek in gerookte kipfilet? Geen probleem! Wist je dat lekkere stukjes rundvlees ook heel goed passen bij broccoli. Zorg ervoor dat je deze eerst goed gaar bakt en meng ze dan met de rest van de salade. Zo krijg je een heerlijke hartige salade.
Bekijk ook:
Recept voor verse kippensoep. Een echte aanrader!