broccoli uit de oven

Broccoli uit de oven maken? Een smaakvolle snack!

Laatste update: 22 november, 2018 | Geen reacties

Gisteren heb ik broccoli uit de oven geprobeerd en dit recept moet ik met je delen! Het is een heerlijke snack waar je verantwoord van kunt genieten. Ook tijdens een KHA dieet.

TIP: Maak je graag koolhydraatarme recepten? Gebruik dan mijn Koolhydraatarm 30 Dagen Menu dat vol staat met lekkere recepten voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes.

Broccoli uit de oven

Je kunt broccoli op verschillende manieren klaar maken. Broccoli uit de oven is net even anders! Toch is het wat bij betreft net zo lekker als gestoomde of gekookte broccoli.

Een ander groot voordeel is dat alle gezonde voedingsstoffen in tact blijven. Broccoli is namelijk een van de krachtigste groentesoorten die er zijn.

Is broccoli gezond?

Deze kruisbloemige groente is onwijs gezond. De voedingsstoffen zitten met name in de bloem en steel. Je kunt dan ook het beste beide opeten.

Maar wat maakt broccoli nou zo gezond?

Broccoli bevat anti-oxidanten
Antioxidanten zijn goed voor je en beschermen je lichaam tegen allerlei aanvallen zoals stress, vermoeidheid en virussen. Broccoli bevat van nature antioxidanten die in de juiste verhouding aanwezig zijn.

Zo bevat het een goede dosis aan vitamine A, C en E. Daarnaast heeft broccoli een beschermende werking op de huid. De verantwoordelijke stof hiervoor is sulforaan.

Broccoli beschermt je tegen hart- en vaatziekten
Broccoli helpt je lichaam te verweren tegen kanker en hart- en vaatziekten. Met name sulforaan is hier opnieuw verantwoordelijk voor. 

De aanmaak van enzymen beschermen de bloedvaten en bevorderen de kwaliteit. Tevens vermindert het de schade bij een hartaanval en verbetert het de bloedsomloop. Het eten van broccoli heeft zoals je kunt zien enorm veel impact voor een goede gezondheid.

De voedingswaarden

Dit recept voor broccoli uit de oven is goed voor 5 porties. De voedingswaarden zijn per portie en zien er als volgt uit:

calorieën: 35
koolhydraten: 7 gram
eiwitten: 3 gram
vetten: 12 gram

Wat heb je nodig?

1 broccoli (gebruikt de helft)
6 plakjes ontbijtspek

Hoe maak je broccoli uit de oven?

1. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden en een bakplaat bedek je ondertussen met bakpapier.

2. De broccoli verdeel je in roosje en dit doe je ook met de steel. Je kunt uitgaan van 5 stuken per halve broccoli.

3. De roosjes of stukken broccoli wikkel je om met ontbijtspek.

4. De broccoli met ontbijtspek doe je 15-25 minuten in de oven. Hou tussendoor de oven in de gaten. Een extra optie is om de laatste 10 minuten de grillstand van je oven aan te zetten.

Eet smakelijk!

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Wil je graag meer gezonde koolhydraatarme recepten, dan raad ik je het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu aan. Dit programma bevat 30 complete dagmenu’s met ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. De Recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden.

Het voordeel van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu is dat je anders gaat eten en niet minder! Geen honger lijden dus!!

Daarnaast kun je het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu met 100% afslank garantie gebruiken. Val je namelijk niet af, krijg je gewoon je geld terug.   Open hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>>

Heb je nog vragen over het recept of het dieet programma dat ik met je deel, laat dan onderaan in dit artikel een reactie achter. Ook lees je hier vragen en ervaringen van anderen.

broccoli uit de oven

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 31 oktober, 2018

Auteur

Timo

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2021 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies