Koolhydraat-arme Pizzabodem – Makkelijk, Snel En Lekker!
Laatste update: 1 november, 2022 | 7 reacties
Pizza’s bevatten enorm veel koolhydraten. Dit komt met name door de bodem. Daarom is het hoog tijd om een koolhydraatarme pizzabodem recept met je te delen. Met minder dan 10 gram aan koolhydraten maak je een smaakvolle bodem klaar!
TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar
Koolhydraatarme Pizzabodem
Wanneer je voor een originele pizza gaat, bestaat deze uit vele suikers. Toch heb je er zin in en is de kans groot dat je een pizza besteld.
De eerste paar happen geniet je enorm en dan kom het moment van balen. Om ervoor te zorgen dat je toch kunt genieten van een pizza, deel ik een koolhydraatarm pizzabodem recept!
Deze pizzabodem bevat minder suikers en smaakt super lekker. Je kunt er allerlei smaakvolle ingrediënten aan toevoegen. Daarnaast bevat alleen al de bodem een hoop gezonde voedingstoffen.
Is een koolhydraatarme pizzabodem gezond?
Om de bodem te maken gebruik je met name bloemkool. Bloemkool bevat onwijs veel belangrijke vitamine, mineralen en antioxidanten.
Waarschijnlijk denk je nu maar dan smaakt mijn hele pizza naar bloemkool. Dat is gelukkig niet waar. Zodra je hier tomatensaus aan toevoegt met verse groente creëer je de smaak van een echte pizza :)!
De aanwezige vitamine in bloemkool zijn B1, B2, B6, C en E. Aminozuren in bloemkool zijn fosfor, ijzer, jodium, kalium, magnesium, calcium en zink.
De voedingswaarden
Deze koolhydraatarme pizzabodem is voor 2 personen en bevat de volgende voedingswaarden:
- 185 calorieën
- 18 gram eiwitten
- 9 gram koolhydraten
- 10 gram vet
Wat heb je nodig?
- Een halve bloemkool
- 1 Ei
- 1 Teentje knoflook
- 50 gram Parmezaanse kaas
Hoe maak je een koolhydraatarme pizzabodem?
- Rasp de bloemkool fijn en doe deze in een kom. Zet de kom met bloemkool daarna voor 4 minuten in de magnetron. Laat de bloemkool daarna afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zodra de bloemkool is afgekoeld doe je deze in schone een theedoek. Wring de theedoek goed uit zodat er geen vocht meer over is.
- Neem het knoflookteentje en pers deze uit over de bloemkool. Doe ook het ei en de Parmezaan erbij.
- Pak de bakplaat met een vel bakpapier. Maak hier de bodem op van de pizza.
- Doe de bodem van de pizza voor 15 minuten in de oven. Haal de pizzabodem daarna uit de oven en doe de ingrediënten erop die je lekker vindt. Zodra je dat gedaan hebt doe je de pizza nog eens 7 – 10 minuten terug in de oven.
- Eet smakelijk!
TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar
Tips voor het maken van de koolhydraatarme pizzabodem
TIP 1: Kruiden mengen
Wil je dat je pizzabodem nog meer smaak heeft? Meng dan 1 á 2 tl Italiaanse kruiden door het deeg om een lekkere Italiaanse smaak eraan te krijgen. Zo kan je genieten van een heerlijke pizza met nog meer smaak.
TIP 2: Topping ideeën
Lekkere ingrediënten om als topping toe te voegen zijn: champignons, tomaten, gegrilde aubergine, courgette, spinazie, hete pepers, salami, ham, kipstukjes, gyros, mozzarella, Parmezaan, schimmelkaas, jonge kaas, knoflook, rode ui, noem maar op. Heb je nog iets lekkers wat hier niet tussen staat? Voel je vrij om een reactie achter te laten met je favoriete toppings!
TIP 3: Pizza bewaren
Je kan de pizzabodem heel makkelijk bewaren, zelfs in de vriezer. Wanneer je deze echter belegd hebt, wordt dit wat lastiger. Ben je dus niet van plan je pizza in één keer op te eten, bewaar deze dan plat en kaal in de vriezer voor maximaal 3 maanden. De belegde pizza en losse pizzabodem kan je ook voor maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren. Eet smakelijk!
Bekijk ook:
Koolhydraatarme paella met bloemkoolrijst
Dit zocht ik! Ga het na de kerst maken. Zin in!!!
Ideaal het koolhydraatarm 50 dagen programma. Heb het zojuist aangeschaft en direct naar kerst ga ik aan de slag met het programma. Bedankt voor de tip Timo!
Hoi Carol,
Graag gedaan! Tof dat je gaat beginnen met het programma. Laat me over een tijdje weten
hoe met je gaat :).
Groeten Timo
Bij de ingrediënten staat dat je Parmezaanse kaas nodig hebt, maar dit komt niet terug in de bereidingswijze (bij Oregano gebeurt het omgekeerde) Hoe zit dat? Ik neem aan dat Oregano vervangen moet worden door parmezaanse kaas?
Hier dezelfde vraag inderdaad, niet heel duidelijk beschreven
Hoi Nyree,
Bedankt voor de feedback! Het was inderdaad een foutje van ons. Ik heb het recept aangepast, het moet namelijk gewoon Parmezaan zijn ipv oregano.
Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)
Moet je de bliemkool eerst beetgaar voordat je t gaat be werken voor de Biden?