broccolimuffins

Broccolimuffins met pesto

Verras jezelf en anderen met deze smaakvolle broccolimuffins. Binnen 30 minuten klaar en makkelijk om te maken. Dit recept is goed voor maar liefst 6 muffins.

Broccolimuffins

Voor dit recept gebruik je onder andere broccoli. Deze groente zit boordevol gezonde voedingstoffen waaronder een hoop antioxidanten. Ideaal om je weerstand een boost te geven.

Voor de pesto:

  • 1 kleine knoflookteen
  • 50 gram amandelen
  • handje verse basilicum
  • 75 ml olijfolie
  • snufje zout
  • snufje peper

Voor de muffins:

  • 1 el kokosolie
  • 1 ui
  • 100 gram broccoli
  • 100 gram spek
  • 4 eieren

Ik heb een gratis koolhydraatarm weekmenu voor jou gemaakt. Nu met handig boodschappenlijstje zodat je direct kunt beginnen. Ontvang hier het weekmenu >>

Bereidingswijze:

1. Spoel de basilicum af en maak droog. Pel de knoflook. Hak alle ingredienten voor de pesto grof en doe het mengsel in een vijzel. Voeg 2 eetlepels water toe en plet vervolgens het mengsel.

2. De oven verwarm je voor op 180 graden. De uit snipper je. Verhit kokosolie in een koekenpan en fruit de ui. De broccoli maak je schoon en de roosjes en steel snijd je klein. Ook het spek snijd je in kleine blokjes.

3. Voeg beide toe aan de ui en fruit ze mee tot de broccoli zacht is. Voor het deeg doe je het uien-broccolimengsel in een grote schaal en roer er de eieren en 3 eetlepels pesto doorheen. De rest van de pesto bewaar je.

4. Bekleed de muffinvorm van 6 bakjes met papieren vormpjes. Verdeel hierover het deeg en bak de muffins 30 minuten in de oven. Neem ze uit de vormpjes en serveer met een beetje pesto. Eet smakelijk!

Zin in een lekker dessert? Probeer eens deze chocolade taart >>

De voedingswaarden

Deze broccolimuffins zijn goed voor 6 personen. De voedingswaarden zijn berekend per portie en zien er als volgt uit:

calorieën: 175
koolhydraten: 1 gram
eiwitten: 10 gram
vetten: 15 gram

29 januari, 2019 - Geen reacties

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Volg BGreat op social media:

© 2016 - 2020 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies