Courgette Recept | Gestoofde Courgette Met Tomaat
Laatste update: 25 november, 2022 | Geen reacties
Dit makkelijke maar smaakvolle courgette recept mag je niet missen. Ideaal voor wanneer je druk bent en snel iets op tafel wilt hebben staan. Ook is dit recept geschikt voor vegetariërs. Ik zou zeggen geniet ervan!
TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar
Courgette recept
Courgette is wat mij betreft een van de makkelijkste en lekkerste groente waarmee je kunt koken. Het heeft geen ingewikkelde bereiding nodig en de smaak blijft altijd lekker.
Of je courgette nu kookt of bakt, het kan allemaal. Een ander groot voordeel is dat je courgette makkelijk kunt combineren met andere ingrediënten.
Is courgette gezond?
Courgette kent een aantal gezondheidsvoordelen. Een voordeel van courgette is dat je er niet veel van nodig hebt, om te kunnen profiteren van de gezonde eigenschappen. Hieronder lees je waar courgette goed voor is.
Goed voor je hart
Zo zit er in courgette het mineraal kalium. Kalium speelt een belangrijke rol bij het gezond houden van hart en bloedvaten.
Tevens werkt dit mineraal bloeddrukverlagend en verkleint het de kans op hart- en vaataandoeningen. Courgette bevat nog meer belangrijke vitamines en mineralen en daar vertel ik je graag nog meer over.
Versterkt je immuunsysteem
In courgette zit vitamine C. Deze vitamine is onmisbaar voor het hebben van een sterk immuunsysteem en zorgt voor een betere opname van ijzer.
Vitamine C is ook nuttig voor je collageenaanmaak en een mooie huid. Wist je dat een courgette de helft van de aanbevolen dagelijkse vitamine C bevat?!
Verbetert de spijsvertering
Courgettes bestaan voor grot deel uit water. De aanwezige vezels hebben in combinatie met water een positief effect op je stoelgang.
Daarnaast zijn de vezels ook goed voor de onschuldige bacteriën in je darmen. Het verkleint de kans dat slechte bacteriën in je darmen de overhand krijgen.
Gezond gewicht
Courgettes worden vaak gegeten bij koolhydraatarme diëten. Daar zijn dan ook verschillende redenen voor. Een courgette is namelijk:
– Laag in calorieën
– Koolhydraatarm
– Rijk aan gezonde voedingsstoffen
Door het eten van courgette krijg je een hoop extra vitamine en mineralen binnen die je zoals je kunt zien, voordelen bieden betreft je gezondheid.
De voedingswaarden van dit courgette recept
Dan is het nu tijd om dit heerlijke courgette recept met je te delen. Het recept is voor 4 personen. Ben je met minder personen, gebruik dan de helft van in de benodigde ingrediënten. De voedingswaarden zijn per eenpersoonsportie.
- Calorieën: 115
- Koolhydraten 12 gram
- Eiwitten 4 gram
- Vetten 5 gram
Wat heb je nodig?
- 2 courgettes
- 400 gram gepelde tomaten in blik
- 1 teentje knoflook
- 15 gram verse basilicum (bakje)
- 1 snufje chilipoeder
- 2 eetlepels traditionele olijfolie
Hoe maak je dit courgette recept?
- Snijd de courgette dor lengte en haal de zaadlijsten eruit. Vervolgens snijd je de helften in schuine plakjes.
- Pak de basilicumblaadjes erbij en zorg dat je helft van de blaadje apart houdt. Snijd de blaadjes in reepjes.
- Neem nu de knoflook erbij en hak deze in stukjes. Ondertussen verhit je de olijfolie in een koekenpan en fruit je de knoflook 1 minuut.
- Voeg nu de courgette toe aan de pan en bak deze 2 minuten. Daarna voeg je de gesneden basilicum toe samen met de tomaten. Breng deze op smaak met chilipoeder en een snufje zout.
- Breng het geheel nu aan de kook en laat daarna op laag vuur 10 min stoven (met de deksel op de pan). De rest van de basilicum scheur je in stukjes en verdeel je voor het serveren over de courgette. Eet smakelijk!
Bekijk ook:
Romige Toscaanse kip – De soep versie