Maak een zomerse salade binnen 15 min!
Laatste update: 28 juni, 2023 | 3 reacties
Een zomerse salade binnen 15 minuten maken? De zomer komt eraan en er zitten flink wat warme dagen tussen. Op dagen als deze is het dan ideaal om een makkelijke, snelle en frisse salade op tafel te zetten. Dan hoef je niet te veel te zweten in de keuken en kan je gewoon genieten van een lekkere maaltijd zonder al te veel moeite. Deze zomerse salade is perfect!
TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar
Een zomerse salade binnen 15 minuten
Ben jij ook zo dol op salades? Ik wel, het liefst goed gevuld. Alleen wat blaadjes sla word je natuurlijk niet gelukkig van. Een goed gevulde salade voorkomt dat je minder snel honger krijgt. Deze zomerse salade is laag in calorieën en een ander groot voordeel is het hydratatie niveau van deze salade. Vocht hebben we namelijk hard nodig met deze hitte!
Ingrediënten:
- 60 gram olijven naar keus
- 1 zakje slamix
- 1 rode ui
- 1 komkommer
- Een halve rode paprika
- Een bakje cherrytomaatjes of snoeptomaatjes
- 60 gram verkruimelde feta (optioneel)
- 1 el extra vergine olijfolie
- 1 avocado (in stukjes)
Bereidingswijze:
- Snijd de groenten fijn en de ui in dunne ringen.
- Vervolgens doe je alle ingrediënten in een kom behalve de gesneden avocado blokjes. Meng deze ingrediënten goed door elkaar en verdeel hier wat olijfolie overheen.
- Daarna voeg je de stukjes avocado toe en kun je na eigen smaak zout en peper gebruiken. Bij deze zomerse salade gebruik je geen sla dressing. Alle ingrediënten zorgen voor voldoende smaak.
- Geniet van jouw eigengemaakte salade en vertel me hieronder wat je ervan vindt.
TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar
De voedingswaarden
Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 283
Koolhydraten: 14 gram
Vetten: 22 gram
Eiwitten: 8 gram
Tips voor het maken van een zomerse salade binnen 15 minuten
TIP 1: Ook ideaal als bijgerecht
Dit recept is ook ideaal om als bijgerecht te eten wanneer je bijvoorbeeld gaat BBQ’en. Zo heb je wat extra groenten bij het vlees en kan je genieten van de romige feta erdoorheen.
TIP 2: Toch een dressing maken
Hoewel een dressing bij dit recept niet nodig is, kan je er wel eentje maken voor erbij. Meng dan 2 el olijfolie met 1 el balsamico azijn, een beetje oregano, peper en zout. Je kan ook eventueel wat citroensap erbij doen en verse basilicum. Meng alles goed door elkaar en schenk het over de salade. Geniet ervan!
TIP 3: Bewaren voor later
Een salade kan je het beste zo snel mogelijk opeten. Daarom raad ik je aan om deze niet langer dan 3 dagen in de koelkast te bewaren. Invriezen is helaas ook niet mogelijk.
Bekijk ook:
Groente omelet met spinazie en paddenstoel!
Ziet er goed uit, maar voor hoeveel personen is dit recept? 1 of 2 personen?
Wij hadden er met 2 personen meer dan genoeg aan.
Lekker recept!
Dank je wel