Gebakken kip uit de oven | Een heerlijk bijgerecht
Laatste update: 17 augustus, 2022 | Geen reacties
Op zoek naar een lekker recept om je kip mee te bereiden? Dan ben je hier aan het juiste adres! Deze gebakken kip uit de oven is sappig, mals, kruidig en bomvol eiwitten. Je kan er nauwelijks van af blijven! Bovendien is het erg makkelijk om klaar te maken en kan je, terwijl de kip in de oven staat, de rest van je maaltijd bereiden. Zo is alles in één keer klaar en kan je daarna lekker genieten van je smaakvolle en gezonde maaltijd. Eet smakelijk!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 4,4 gram
TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>
Ingrediënten van de gebakken kip
- 4 stuks kipfilet
- 1,5 tl paprikapoeder
- 1 tl van de volgende kruiden: oregano, chilipoeder, bouillonpoeder
- 1/2 tl van de volgende kruiden: knoflookpoeder, uipoeder
- Een scheutje olijfolie
- Optioneel: verse knoflook en verse rozemarijn, fijngesneden
De bereidingswijze
- Allereerst doe je de olijfolie en kruiden in een kommetje en roer je alles goed door elkaar. Doe hier ook de knoflook bij als je deze gebruikt.
- Vervolgens verhit je de oven voor op 220 graden en leg je een vel bakpapier op de bakplaat. Rol, indien nodig, een deegroller over de kipfilets tot ze allemaal even dik zijn. Dan weet je zeker dat ze tegelijk gaar zijn.
- Daarna verdeel je de marinade over de kipfilets en smeer je ze hier goed mee in tot alles is bedekt. Leg dan de kipfilets op de bakplaat en zet deze in de oven voor zo’n 15 – 18 minuten of tot ze gaar zijn vanbinnen.
- Wanneer ze gaar zijn, garneer je ze met wat verse rozemarijn waarna je ze op een bord legt bij de rest van de maaltijd. Geniet ervan!
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 383
Koolhydraten: 4,4 gram
Vetten: 26,9 gram
Eiwitten: 31,3 gram
Veelgestelde vragen
- Hoelang kan ik de kipfilet bewaren? Je kan de kipfilets ongebakken voor 1 dag in de koelkast bewaren (in de marinade), 4 dagen in de koelkast als je ze al gebakken hebt en tot 2 maanden in de vriezer. Ontdooien doe je in de oven of in de pan. Geniet ervan!
- Waarom heb ik zoveel kruiden nodig? De kruiden zorgen voor de lekkere marinade. Je mag zelf natuurlijk ook kruiden weglaten of vervangen naar eigen smaak.
Tips voor het maken van de gebakken kip
TIP 1: Check de temperatuur
In plaats van de kip doorsnijden om te checken of deze gaar is, kan je ook een vleesthermometer in de kip steken om te zien of deze van binnen de juiste temperatuur heeft. Kip heeft van binnen een temperatuur van 75 á 80 graden nodig voordat het begint te garen. Wanneer de thermometer dit aangeeft, weet je dat je kip bijna klaar is.
TIP 2: Botersaus
Je kan je kip nog malser maken door deze, na het bakken, te overgieten met een lekker botersausje van peterselie, knoflook en wat ongezouten roomboter. Let op, dit zorgt wel voor extra vet.
TIP 3: Kipstukjes maken
Je kan je kip ook in kleine stukjes snijden. Deze hebben minder lang nodig in de oven dan een groot stuk kipfilet, dus ga hierbij uit van 10 á 12 minuten in totaal. De rest van het recept blijft hetzelfde.
Lees ook:
Koolhydraatarm Foe Yong Hai recept