gevulde paprika

Gevulde paprika met chorizo en mozzarella

Laatste update: 22 mei, 2023 | Geen reacties

Ben je op zoek naar een lekker recept voor een koolhydraatarme maaltijd? Dan is deze gevulde paprika met ei en chorizo worst precies waar je naar zoekt. Deze koolhydraatarme maaltijd paprika’s zijn niet alleen snel en eenvoudig te maken, maar ook nog eens lekker gezond.

Gevulde paprika

Zeker in het weekend of op een makkelijke doordeweekse dag, is dit recept voor een koolhydraatarme maaltijd lekker snel te maken. Door de makkelijke vulling hoef je ze alleen nog maar even in de oven te doen. Daarnaast is de smaak écht lekker hartig en pittig en passen ze ook nog eens in een koolhydraatarm dieet.

Zijn paprika’s gezond?

Nou en of! Paprika’s zitten van nature vol met vezels en essentiële voedingsstoffen voor ons lichaam. Denk hierbij maar eens aan vitamine C. Natuurlijk kun je lekker variëren qua kleurtjes, maar de rode paprika bevat de meeste vitamine en mineralen.

Een paprika bevat lekker veel vezels en weinig calorieën. Daardoor is deze groente niet alleen geschikt om te verwerken in een koolhydraatarme maaltijd, maar doen ze ook nog eens echt wat voor je lichaam. Ook de eieren in dit recept zijn lekkere gezondheid-bommetjes. Ei is goed voor het herstel en de opbouw van diverse spiergroepen.

De voedingswaarden

De voedingswaarden voor deze gevulde paprika is lekker positief. Dat is mede te danken aan het gebruik van de paprika en de vulling van ei en chorizo. Zo bevat deze maaltijd weinig koolhydraten en flink wat eiwitten. Dit recept is voldoende voor 3 koolhydraatarme maaltijd paprika’s. De voedingswaarden zijn per portie zien er als volgt uit:

Calorieën: 380
Koolhydraten: 10 gram
Eiwitten: 24 gram
Vetten: 25 gram

Wat heb je nodig?

  • 6 eieren
  • 3 paprika’s
  • 60 gram geraspte mozzarella
  • 100 gram bloemkoolrijst
  • 100 gram chorizo worst
  • ½ ui
  • 50 ml melk
  • 1 teentje knoflook

Hoe maak je gevulde paprika?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snij de ui, knoflook en chorizoworst in kleine stukjes.
3. Verwijder het kapje van de paprika’s en haal voorzichtig de zaadlijsten weg. Dit gaat het beste met een scherp mesje.
4. Zet een koekenpan op het vuur en bak de chorizo worst samen met de ui, bloemkoolrijst en de knoflook lekker bruin.
5. Kluts de eieren in een kom en doe hier tevens de geraspte mozzarella kaas bij. Voeg naar smaak eventueel nog wat peper en zout toe. (pas op, chorizo is best zout van zichzelf).
6. Doe het gebakken chorizo mengsel bij in de kom met eieren en schep het geheel even goed om.
7. Zet de paprika’s in een ingevette schaal en giet ze vervolgens vol met het mengsel.
8. Bak de gevulde maaltijd paprika’s in ongeveer 40 minuten lekker gaar. Eet smakelijk!

Tips voor het maken van de gevulde paprika

TIP 1: Doe de eieren er los door
Je kan natuurlijk heel lekker de eieren loskloppen en door het mengsel roeren, maar je kan er ook voor kiezen om de eieren apart te houden tot het laatste moment. Breek het ei open boven de paprika met vulling en doe het ei erin. Zo krijg je een heerlijk spiegelei boven op je gevulde paprika. Geniet ervan!

TIP 2: Bewaren voor een later moment
Je kan de paprika’s prima in de koelkast bewaren als je ze niet allemaal in één keer op krijgt. Dit kan maximaal voor 3 dagen. Wanneer je ze weer wil eten kan je gewoon de oven even aanzetten en ze hierin volledig verhitten tot de binnenkant ook weer goed warm is.

TIP 3: Gehakt en chorizo
Gehakt is ook erg lekker in een gevulde paprika. Je kan dit doen door wat gehakt samen met de chorizo te bakken en dan in de paprika’s doen. Kies wel voor mager rundergehakt of een kippengehakt omdat hier minder verzadigde vetten in zitten.

Bekijk ook:

Knoflookbrood met kaas | Een heerlijk bijgerecht

Roerbak spruitjes maken? Dit recept heb je nodig!

Koolhydraatarme Ontbijtkoek – Zo Maak Je De Allerlekkerste

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 12 mei, 2023

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies