Heerlijke kabeljauw met groenten | Ingezonden recept
Laatste update: 19 december, 2022 | 2 reacties
Bijgaand een eigen recept kabeljauw met groenten. Aubergine en courgette, groenten en vis op de bakplaat… Even in de oven en klaar! Dit gerecht is eenvoudig om te maken en snel klaar. Maar wist je dat gebakken kabeljauwfilet veel gezonde voedingswaardes bevat? Het eten van vis is gezond en ik leg je graag uit waarom! –> Dit recept is ingezonden door onze koolhydraatarme fan; Dimph Harinck. Dankjewel Dimph!
TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>
Recept van Kabeljauwfilet met Ratatouille
Wij eten thuis gemiddeld 3 keer per week gebakken vis. Wij smullen echt van vis en daarnaast zijn de vetten en eiwitten van vis enorm gezond. Het is dan ook een van mijn meest favoriete lunch op een vrijdag of zaterdag.
Ook dit gerecht is makkelijk om te maken en je bent snel klaar in de keuken. Ook heb je niet veel prijzige ingrediënten nodig, alleen de vis. Een ander groot voordeel is dat witte vis goed samengaan met andere voedingsmiddelen. Zo kun je lekker creatief wezen en alle kanten op. Vandaag deel ik een Italiaanse Ratatouille met witte vis recept.
De smaak is superlekker en je kunt er zorgeloos van genieten!
Is gebakken kabeljauwfilet met Ratatouille gezond?
Zo zijn de meeste vis (en schaal- en schelpdieren) rijk aan de vitamine B12 en de mineralen jodium, fosfor en seleen. Het is hierdoor ook een bron van vitamine B6. Zoals ik al benoemde hierboven bevat vis van nature eiwit en vet. Vette vis is gezond? Zeker deze zit vol aan vitamine D en B2 en bevat vitamine A. Wist je dat vis ijzer bevatten? Maar minder dan vlees, omdat er minder bloed in zit.
Wat heb je nodig?
- Visfilet kan kabeljauwfilet of tilapiafilet (twee stuks van ongeveer 150 – 200 gram per stuk)
- Een rode paprika
- 1 Courgette
- Éen Aubergine
- 1 grote witte ui of een rode ui
- Een blikje gepelde tomaten of tomaten blokjes (~400 gram)
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram geraspte kaas
- Zonnebloem of olijfolie
Kruiden:
Peper, paprika poeder, Italiaanse kruiden, een snufje zout, aromat of Maggie, en een snufje komijn poeder.
Kabeljauwfilet met Ratatouille maken
- Bak de vis goudbruin in olie in een koekenpan en zet deze apart.
- Vervolgens snij je de paprika, courgette, aubergine, ui, en knoflook fijn en bak je deze in dezelfde pan in een beetje olie. Voeg de tomatenblokjes toe wanneer de groenten zacht beginnen te worden.
- Smeer daarna een ovenschotel in met een beetje olie en leg de vis erin. Verdeel dan de groenten eromheen.
- Verwarm intussen de oven voor op 200 graden en zet dan de ovenschotel in de oven en bak deze voor ~25 minuten.
- Na 15 tot 20 minuten kan je er optioneel wat geraspte kaas overheen strooien voor de extra romigheid. Dit is echter geen must.
- Serveer direct en geniet ervan!
Ik hoop dat je hier wat mee kunt en pas gerust wat voedingsproducten aan mocht je die niet lusten of kunnen verdragen.
TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>
De voedingswaarden
Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 343
Koolhydraten: 16 gram
Vetten: 16 gram
Eiwitten: 34 gram
Tips voor het maken van de kabeljauw met groenten
TIP 1: Geen visliefhebber, geen probleem!
Het kan best zo zijn dat je iemand aan tafel hebt die niet van vis houdt. Dat is geen probleem. Dit recept kan je namelijk ook maken zonder vis en met, in plaats daarvan, mager rundergehakt. Ik raad je dan wel aan om wat meer geraspte kaas te gebruiken omdat mager rundergehakt soms wat droog kan aanvoelen.
TIP 2: Beetje citroen
Vis is pas echt lekker wanneer je een klein beetje citroen erover uitperst. De sappen en zuren van de citroen houden de vis mals en zorgen voor een heerlijke smaaksensatie. Leg dus gerust een paar plakjes citroen over de kabeljauw wanneer deze de oven ingaat.
TIP 3: Serveertip
Dit is lekker als een lichte maaltijd, maar als je wat meer wil eten kan je er ook voor kiezen om er een beetje bloemkoolrijst bij te serveren of juist een lekker frisse salade met komkommer, tomaat en feta. Eet smakelijk!
Bekijk ook:
Rijst met vis en groente – Lekker fris en zomers!
Knoflookbrood met kaas | Een heerlijk bijgerecht
Koolhydraatarm vispotje: lekker en snel klaar!
kabeljauw met prei, paprika, knoflook en courgette
maar bij de ingredienten staat geen prei!!
Hoi Mieneke, bedankt voor de tip. Wordt aangepast :-).