kip quesadilla

Kip Quesadilla met kaas

Laatste update: 15 april, 2024 | Geen reacties

Omdat ik al zo lang koolhydraatarm eet, ben ik bekend met creatief zijn als het gaat om nieuwe maaltijden bedenken. Zo had ik afgelopen weekend genoten van deze kip quesadilla met kaas. Het is een heerlijke maaltijd zonder al te veel koolhydraten. De malse kip, romige avocado en gesmolten kaas zorgen voor een heerlijke smaaksensatie waar je altijd wel van kan genieten. De kip quesadilla is geschikt als zowel lunch als avondmaaltijd. Eet smakelijk!

  • Lunch/Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal porties: 4
  • Koolhydraten per portie: 6 gram

TIP van Timo:
Wil je graag 2kg per week afvallen en veel meer energie? Dit werkt direct >>

Wat maakt deze maaltijd gezond?

Deze Keto Kip Quesadilla is rijk aan gezonde vetten, eiwitten en vezels, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die de keto-levensstijl volgen. Kipfilet is een magere bron van eiwitten en bevat weinig koolhydraten, waardoor het een perfecte toevoeging is aan een koolhydraatarm dieet. Avocado’s leveren gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten die gunstig zijn voor het hart en zorgen voor een romige textuur. Door gebruik te maken van koolhydraatarme tortilla’s gemaakt van amandelmeel of kokosmeel, vermijd je geraffineerde bloem en suiker, waardoor de koolhydraatinname laag blijft en je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

Hoe maak je dit gerecht koolhydraatarm?

Om deze Keto Kip Quesadilla koolhydraatarm te maken, vervangen we traditionele bloemtortilla’s door koolhydraatarme alternatieven gemaakt van amandelmeel of kokosmeel. Deze tortilla’s bevatten minder koolhydraten en meer vezels, waardoor ze een geschikte optie zijn voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Door te kiezen voor verse ingrediënten en het vermijden van toegevoegde suikers en bewerkte voedingsmiddelen, maak je een gezonde en voedzame maaltijd die past binnen de keto-levensstijl.

Weet je niet zeker hoe je aan koolhydraatarme tortilla’s kan komen? Geen zorgen! Je kan online vaak al een aantal goede opties vinden om te bestellen van betrouwbare websites. Wil je deze liever niet bestellen? Dan kan je zelf ook een tortilla maken van slechts eieren (het is dan eigenlijk een omelet) of je kan een beetje amandelmeel en melk aan de eieren toevoegen om het meer op een echte tortilla te laten lijken.

Wat heb je nodig voor de kip quesadilla?

  • 400 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 tl fajita kruidenmix of een andere Mexicaanse kruidenmix
  • 4 koolhydraatarme tortilla’s
  • 1 avocado, in plakjes gesneden
  • 1 tomaat, fijngesneden
  • 80 gram geraspte kaas
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optionele: verse koriander of jalapeno voor garnering

De bereidingswijze

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet blokjes met de kruidenmix in de pan tot ze gaar zijn en goudbruin van kleur. Breng verder op smaak met zout en peper. Zet opzij.
  2. Verhit de resterende eetlepel olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur. Leg een tortilla in de pan en verdeel de helft van de geraspte kaas gelijkmatig over de tortilla.
  3. Verdeel de gebakken kipblokjes, plakjes avocado, stukjes tomaat, reepjes rode paprika en plakjes rode ui gelijkmatig over de kaas.
  4. Bestrooi de vulling met nog een beetje kaas en bedek met de tweede tortilla.
  5. Bak de quesadilla aan beide kanten tot de kaas gesmolten is en de tortilla knapperig is.
  6. Herhaal deze stappen voor de andere twee tortilla’s.
  7. Snijd de quesadilla in punten en serveer warm, gegarneerd met verse koriander of jalapeno indien gewenst.

De voedingswaarden van de kip quesadilla

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 350
Koolhydraten: 6 gram
Vetten: 25 gram
Eiwitten: 25 gram

Tips voor het maken van de kip quesadilla

TIP 1: Experimenteer met kaas
Voor verschillende smaken en romigheid kan je experimenteren met het toevoegen van verschillende soorten kaas. Mozzarella en feta maken het heel romig terwijl oude kaas, cheddar of Parmezaan juist een scherp randje eraan geven. Heb je een kaasboer in de buurt? Dan kan je ook speciale kazen kiezen zoals chili kaas of goede schimmelkaas.

TIP 2: Serveertip
Je kan wat crème fraiche en salsa in bakjes doen bij het serveren om de quesadilla hierin te dopen voor een lekkere dipsaus. Let op dat dit wel wat extra calorieën toevoegt.

TIP 3: Bewaren voor later
Je kan de quesadilla in de koelkast bewaren voor maximaal 3 dagen in een afgesloten bakje. Invriezen is ook mogelijk, al is het wel handig om hem voor het opwarmen weer volledig te laten ontdooien in de koelkast en daarna kort in de pan of in de oven te verhitten.

Bekijk ook:

Heerlijke omelet met rucola | Een ideaal ontbijtje

Heerlijke sperziebonen met zalm

Sesam kip met sugarsnaps

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 15 april, 2024

Auteur

Rozemarijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies