komkommer broodjes

De lekkerste ”komkommer broodjes”!

Laatste update: 23 november, 2022 | Geen reacties

Deze heerlijke komkommer broodjes zijn niet alleen heel lekker, maar ook nog eens super gezond! Ideaal voor als je laag in calorieën en koolhydraten wilt blijven. Ze zijn eenvoudig te maken en je kunt er niet genoeg van krijgen!

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>

Komkommer broodjes

Je maakt deze heerlijke komkommer broodjes simpel en snel. Doordat je komkommer gebruikt in plaats van brood scoor je gelijk al punten.

Komkommer bevat namelijk veel water en slecht 1 gram koolhydraten. Je kunt het maken voor als tussendoortje, maar ook combineren bij een maaltijd.

Wat heb je nodig?

♦ Een komkommer (liefst wat bredere, maar een smalle werkt ook prima)
♦ Smeerbare kaas of avocado
♦ Plakjes kalkoen (gerookt)
♦ Dille
♦ Peper

Hoe maak je deze komkommer broodjes met kalkoenfilet?

Spoel de komkommer goed af en deel deze in ongeveer 3 stukken. Zet een stuk komkommer rechtop en snij deze in plakjes zoals je op de afbeelding kunt zien.
kom1

Neem een plak komkommer en smeer daar vetarme kaas of kruidenboter op. Je kunt ook het binnenste van een avocado gebruiken. Er is genoeg keuze om deze lekkere komkommer broodjes zo gezond mogelijk te maken. Daarna leg je er een plakje kalkoenfilet op en strooi je er peper en dille overheen.
kom2

Makkelijk toch? In no-time klaar te maken en ook nog eens heel voedzaam. Er gaan veel smaken samen met komkommer en je kunt er de lekkerste dingen mee combineren. Met avocado is dan ook zeker een aanrader!

Lekker fris en extra gezond! Je kunt er ook nog een sappig tomaatje aan toevoegen en je gezonde snack is klaar.

De voedingswaarden

Omdat komkommer weinig calorieën en koolhydraten bevat, is het een erg gezonde en magere snack. De kaas/avocado en kalkoenfilet zorgen voor de juiste goede eiwitten en vetten, waardoor je wel een lekker verzadigd gevoel hebt na het eten van deze snack. Hieronder staan de voedingswaarden per portie aangegeven:

Aantal porties: 3
Calorieën per portie: 32
Koolhydraten: 2 gram
Vetten: 1 gram
Eiwitten: 4 gram

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>

Tips voor het maken van de komkommer broodjes

TIP 1: Probeer andere smaken
Je kan de komkommer broodjes ook een beetje afwisselen door andere smaken te proberen. Neem bijvoorbeeld eens een keer wat roomkaas met zalm en rucola, of juist tomaatjes met mozzarella en een klein beetje balsamico azijn. Zo krijg je allerlei verschillende smaken binnen een magere snack.

TIP 2: Komkommer broodjes bewaren
Helaas is het heel lastig om de snacks te bewaren zonder dat ze smaak of structuur verliezen. Het is mogelijk om de broodjes 1 dag in de koelkast te bewaren, maar je kan beter de ingrediënten los bewaren en ze gewoon ter plekke bereiden wanneer je er trek in hebt.

TIP 3: Alleen smalle komkommers? Geen probleem
Kan je alleen smalle komkommers vinden waardoor het lastig is om een broodje te maken? Geen probleem! In plaats van komkommer kan je hier dan ook courgette voor gebruiken. De smaak is iets anders, maar de structuur blijft hetzelfde. Je kan courgette namelijk prima rauw eten. Let er wel op dat je de buitenkant goed wast. Eet smakelijk!

Bekijk ook:

Pastasalade Met Appel – Gezond En Super Lekker! (TIP)

Koolhydraatarme Zalmschotel | UNIEK Afslank Recept

Maak De Lekkerste Koolhydraatarme Muffins!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 7 april, 2023

Auteur

Timo

Categorie

Bijgerecht Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2023 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies