koolhydraatarme chocolade cheesecake

Koolhydraatarme Chocolade Cheesecake – Veel Te Lekker!

Laatste update: 14 maart, 2024 | 3 reacties

Er is iets magisch aan chocolade cheesecake, vind je ook niet? Die rijke, decadente smaak die smelt in je mond is gewoon onweerstaanbaar. Maar laten we eerlijk zijn, de traditionele versies zitten meestal boordevol koolhydraten, wat niet ideaal is als je op je gezondheid let. Gelukkig heb ik een recept ontwikkeld dat al die heerlijke smaken behoudt, maar zonder de koolhydraten en zonder dat je zelfs maar een oven nodig hebt! Deze koolhydraatarme chocolade cheesecake is ideaal voor elke gelegenheid of als je jezelf gewoon eens wil verwennen. Lees snel verder voor het heerlijke recept!

  • Gebak
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal porties: 10 stukjes
  • Koolhydraten per stukje: 5 gram

Is een chocolade cheesecake gezond?

Het is geen geheim dat te veel chocolade niet de gezondste keuze is. Maar af en toe genieten van een stukje taart kan zeker geen kwaad, vooral als het weinig tot geen koolhydraten bevat. Bovendien heeft pure chocolade enkele verrassende gezondheidsvoordelen. Het zit vol met antioxidanten die ontstekingsremmend kunnen werken en het risico op hartziekten kunnen verminderen. Dus terwijl je van deze koolhydraatarme chocolade cheesecake geniet, weet je dat je niet alleen je innerlijke zoetekauw bevredigt, maar ook je lichaam verwent met wat extra liefde en lekkernij.

Waarom hoef je deze cheesecake niet te bakken?

Het beste aan deze koolhydraatarme cheesecake is dat je niet eens een oven nodig hebt! We maken gebruik van roomkaas en gesmolten chocolade om die romige, rijke textuur te krijgen die je van een cheesecake verwacht. En de bodem? Die wordt gemaakt met amandelmeel, wat betekent dat je hem gewoon rauw kunt eten! Geen gedoe met bakken, gewoon direct genieten van deze heerlijke traktatie. Dat maakt ook dat deze cheesecake lekker snel klaar is en je er dus extra snel van kan genieten. Eet smakelijk!

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 175 gram amandelmeel
  • 40 gram kokosolie (gesmolten)
  • 30 gram suikervrije zoetstof in poedervorm
  • 4 el pure cacaopoeder

Voor de taart:

  • 500 gram roomkaas naturel
  • 60 gram suikervrije zoetstof in poedervorm
  • 2 tl vanille extract
  • 200 gram gesmolten pure chocolade (minimaal 60% puur of bij voorkeur speciale koolhydraatarme chocolade)
  • 250 ml vloeibare slagroom ongezoet
  • 1 zakje klopfix (optioneel)

Hoe maak je de koolhydraatarme chocolade cheesecake?

  1. Bereid een taartvorm voor door de bodem te bekleden met bakpapier en de randen licht in te vetten met een anti-aanbak kookspray of boter. Zet daarna even opzij.
  2. Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de bodem tot ze goed gemengd zijn en het deeg kruimelig is. Als het deeg te nat (of vet) lijkt, voeg dan nog een eetlepel cacaopoeder of amandelmeel toe.
  3. Druk stevig de bodem en de zijkanten van de voorbereide vorm in met deeg. Gebruik de onderkant van een maatbeker of glas om het goed aan te drukken. Plaats het daarna in de koelkast om het te koelen terwijl je de vulling maakt.
  4. Doe de suikervrije zoetstof en roomkaas in een grote kom en gebruik een mixer om het luchtig te kloppen.
  5. Vervolgens voeg je de vanille, gesmolten chocolade en slagroom toe en klop je het een paar minuten op hoge stand tot het fluffy begint te worden. Gebruik eventueel een zakje klopfix om het sneller op te stijven.
  6. Schep de vulling in de gekoelde taartvorm en laat het dan nog even opstijven in de koelkast of vriezer. Snijd de taart daarna in 10 tot 12 stukjes en geniet ervan! Je kan het eventueel met wat chocolade schaafsel of vers fruit garneren.

De voedingswaarden

Aantal porties: 10 – 12
Calorieën per portie: 397 – 331
Koolhydraten: 5 gram – 4 gram
Vetten: 32 gram – 27 gram
Eiwitten: 16 gram – 13 gram

Tips voor het maken van de koolhydraatarme chocolade cheesecake

TIP 1: Serveertip
Voeg wat vers fruit toe zoals aardbeien of frambozen bovenop je plakje cheesecake voor een verfrissende tegenhanger van de rijke chocoladesmaak.

TIP 2: Vetarme optie
Gebruik magere roomkaas en suikervrije chocolade om het vetgehalte van de cheesecake te verminderen zonder te hoeven inleveren op de smaak. Je kan er daarnaast ook voor kiezen om iets minder kokosolie te gebruiken.

TIP 3: Bewaren voor later
Deze cheesecake kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard, dus je kunt er gerust van genieten zonder je zorgen te maken dat het snel bederft. Voor langere houdbaarheid kun je overwegen om plakjes individueel in te pakken en in de vriezer te bewaren. Zo heb je altijd een gezonde traktatie bij de hand wanneer je er zin in hebt!

Bekijk ook:

Mijn favoriete keto ovenschotel met groene asperges, prei en broccoli

Koolhydraatarme hamburgers met champignons

De lekkerste koolhydraatarme kroket | Speciaal voor Nationale krokettendag!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 14 maart, 2024

Auteur

Timo

3 reacties op "Koolhydraatarme Chocolade Cheesecake – Veel Te Lekker!"

  1. Vlinder schreef:

    Welke maat bakblik is er gebruikt voor de chocolade chees.

  2. Anita schreef:

    Moet de chocolade niet worden gesmolten?

    1. Rozemarijn schreef:

      Dat mag, maar het is niet nodig voor het recept! doordat er al veel cacao doorheen zit, komt de chocoladesmaak overal terecht. De blokjes chocolade zijn voor het lekkere 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies