Koolhydraatarme Paprikasoep Met Wortel
Laatste update: 28 februari, 2023 | 2 reacties
Deze heerlijke koolhydraatarme paprikasoep is zijdezacht en romig van smaak. Met een paar ingrediënten maak je een van de lekkerste soepen klaar!
TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar
Koolhydraatarme Paprikasoep Met Wortel
Of het nu winter of zomer is, een soepje gaat er altijd wel in. Deze koolhydraatarme paprikasoep is romig van smaak en tijdens de koude dagen, krijg je het hier lekker warm van!
De verse ingrediënten leveren veel gezonde voedingstoffen op. Je weerstand krijgt hiervan een boost en dat verkleint de kans op griep en verkoudheden.
Paprikasoep gezond?
Paprika bevat veel vezels, voedingstoffen en weinig calorieën. Met name de rode paprika bevat een hoog gehalte aan vitamine C.
Daarnaast verlaagt paprika de kans op chronische ziekten, zoals bepaalde vormen van kanker en hart- en vaatziekten. Aanwezige vitamine in paprika zijn A, B1, B2, B6, B11 en C. De aanwezige aminozuren zijn calcium, kalium, zink, ijzer, fosfor, koper, natrium en magnesium.
Voedingswaarden paprikasoep?
Deze koolhydraatarme paprikasoep is voor 2 personen. De voedingswaarden zien er als volgt uit:
– Aantal calorieën: 327
– Eiwitten: 4 gram
– Koolhydraten: 6 gram
– Vetten: 22 gram
Wat heb je nodig?
- 1 grote rode paprika
- 2 wortels
- 1 stengel bleekselderij
- 1 ui
- Paprikapoeder (gerookt)
- 500 ml water
- 1 teentje knoflook
- 1 bouillonblokje
- Chilipoeder
- 25 ml kokosroom
- 2 eetlepels olijfolie
Hoe maak je koolhydraatarme paprikasoep?
- Snij de paprika, wortel, ui, bleekselderij, knoflook in stukjes. Neem daarna een pan en voeg hier 2 eetlepels olie aan toe. Zodra de pan met olie op temperatuur is bak je groente, ui en knoflook 5 minuten.
- Voeg daarna 500 ml water toe met het bouillonblokje, snufje paprikapoeder en chilipoeder en laat het 15 minuten pruttelen.
- Neem een staafmixer en pureer de soep. De soep wordt lekker vol en romig. Neem een kom en doe hier de soep in. Serveer met een scheurtje kokosroom. Eet smakelijk!
TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar
Tips voor het maken van de koolhydraatarme paprikasoep
TIP 1: Een beetje knolselderij
Wil je de soep romig hebben zonder er extra room aan toe te hoeven voegen? Vervang dan de bleekselderij door een beetje knolselderij. Deze groente bevat redelijk wat zetmelen waardoor de soep gelijk een stuk romiger wordt.
TIP 2: Extra eiwitten
Je kan makkelijk extra eiwitten toevoegen aan de soep door een paar kleine soepballetjes of zelfgemaakte gehaktballetjes erdoorheen te mengen. Dit past goed bij de soep en levert net wat extra eiwitten op. Geniet ervan!
TIP 3: Bewaren voor later
Je kan soep echt heel makkelijk invriezen, maar in een bakje kan het nogal veel ruimte in beslag nemen. Ik heb daar een geweldige tip voor: laat de soep helemaal afkoelen en schenk 1 á 2 porties in een sluitzakje voor in de vriezer. Laat dan alle lucht eruit en sluit het zakje af. Wanneer je deze plat neerlegt, neemt het weinig ruimte in beslag. Daarnaast kan je het ook een stuk makkelijker ontdooien dan wanneer het een hele bonk is.
Heerlijk recept! Ook heb boek heb ik besteld. Ben
heel erg benieuwd :). Groetjes Nicole
Hoi Nicole,
Goed om te lezen :). Ik weet zeker dat het boek je gaat helpen!
Ik wens je succes en vooral veel plezier toe :).
Groetjes Timo