Zo maak je de lekkerste tonijnsalade
Laatste update: 23 januari, 2023 | Geen reacties
Deze koolhydraatarme tonijnsalade mag je niet missen! Je gebruikt verse ingrediënten en daardoor bevat deze salade een hoop gezonde voedingsstoffen. Simpel te bereiden en je bent binnen no-time klaar!
TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>
Koolhydraatarme tonijnsalade
Deze koolhydraatarme tonijnsalade is tevens een maaltijdsalade. Er zitten een hoop verschillende ingrediënten in zodat je geen voedingsstoffen tekortkomt.
De smaak is superlekker en het is hoog tijd, dat ook jij deze tonijnsalade kunt gaan proeven. Ik weet zeker dat dit recept vaker op het menu staat :-).
Is tonijnsalade gezond?
Je kent ze vast wel, de maaltijdsalades uit de supermarkt. Het klinkt allemaal supergezond maar helaas bevatten deze salades een hele hoop koolhydraten.
Er worden snelle koolhydraten gebruikt die je niet helpen bij het afvallen. Ook de dressing bevat te veel suiker waardoor je al snel over je dagelijkse hoeveelheid koolhydraten heen bent.
Het recept dat ik vandaag met je deel bevat geen snelle koolhydraten. Tevens maak je alleen gebruik van verse ingrediënten.
Hoe gezond is tonijn?
Tonijn bevat een hoog eiwitgehalte en beschikt over alle aminozuren. Ook bevat tonijn essentiële vitamine, mineralen en gezonde vetten.
De aanwezige antioxidanten in tonijn helpen verschillende ziektes te voorkomen. Zoals je kunt zien is tonijn enorm voedzaam en zijn zowel verse tonijn als tonijn in blik, een goede keuze!
De voedingswaarden
Het recept dat ik vandaag met je deel is voor 1 persoon. Ben je met meerdere personen verdubbel dan het aantal ingrediënten. De voedingswaarden zijn per portie.
Aantal calorieën: 140
Eiwitten: 17 gram
Koolhydraten: 10 gram
Vetten: 3 gram
Wat heb je nodig?
- 65 gram tonijn (op water)
- 25 gram mais
- 3 stengels bosui
- 1 gekookt ei
- 50 gram sperziebonen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode paprika (klein)
- Chilipoeder
- Snufje zout
- Tomaat (optioneel)
Hoe maak je koolhydraatarme tonijnsalade
- Breng 1 pan met water aan de kook. Ondertussen snij je de sperziebonen, paprika en bosui in kleinere stukjes. Zodra het water kook voegt je de sperziebonen hieraan toe. Kooktijd ongeveer 10-12 minuten. Het ei kun je meekoken alleen deze haal je er na 6-7 minuten uit.
- Zet een pan op het vuur met een eetlepel olijfolie. Voeg de paprika en bosui toe. Bak de groente ongeveer 3 tot 5 minuten beetgaar.
- De tonijn en mais laat je uitlekken. Neem een grote kom en doe hier de tonijn en mais in. Daarna voeg je de gekookte groente toe en meng je alle ingrediënten door elkaar.
- Tot slot voeg je er chilipoeder en zout aan toe. Je kunt ook andere kruiden gebruiken die je lekker vindt. Eet smakelijk!
TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>
Tips voor het maken van de koolhydraatarme tonijnsalade
TIP 1: Extra goede vetten
Wanneer je kiest voor tonijn uit blik op oliebasis krijg je meer vetten binnen. Dit zijn echter wel allemaal onverzadigde vetten en omega-vetzuren waar je lichaam veel aan heeft. Wanneer het vetgehalte in voeding dus geen probleem voor je is, kan je zeker tonijn op oliebasis gebruiken!
TIP 2: Serveertip
Deze tonijnsalade is heerlijk als lunch of als topping op een crackertje. Serveer het lekker bij het middageten of doe het in een mooi schaaltje om te serveren tijdens een diner/snacks met vrienden.
TIP 3: Bewaren voor later
Tonijnsalade is het lekkerst om vers te eten. Toch is het ook mogelijk om deze wat langer te bewaren. Je kan de tonijnsalade het beste tot maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje of zakje. Na deze 3 dagen raad ik je het niet meer aan om te eten.
Bekijk ook:
Great Taste: Maak vandaag een gezonde salade met kip!