ovenschotel reuben style

Ovenschotel Reuben style | Weer eens wat nieuws!

Laatste update: 28 februari, 2024 | Geen reacties

Ben jij ook zo dol op een Reuben sandwich? Ik namelijk wel! Het is een heerlijke maaltijd waar ik altijd wel van kan genieten. Daarom had ik recent besloten om deze sandwich in een ovenschotel te veranderen. Hoewel je dus niet de knapperige boterhammen hebt, heb je wel een heerlijke avondmaaltijd. Deze ovenschotel Reuben style is het toppunt van comfort food en ook snel te bereiden. Eet smakelijk!

  • Avondmaaltijd/Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Aantal porties: 6
  • Koolhydraten per portie: 4 gram

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>

Wat is een Reuben sandwich?

Een Reuben-sandwich is een populaire Amerikaanse sandwich die bestaat uit een combinatie van roggebrood, Zwitserse kaas, zuurkool, corned beef en een dressing. Soms worden ze ook geserveerd met augurken erbij. Het is een vullend gerecht dat als comfortfood gegeten wordt en bij verschillende deli’s wordt verkocht.

In Nederland is de Reuben minder bekend, maar nog steeds een heerlijk gerecht welke je thuis makkelijk na kan maken. Roggebrood is, hoewel het erg lekker is, helaas niet koolhydraatarm waardoor je deze het beste kan vervangen door een koolhydraatarme variant.

Hoe maak je een ovenschotel Reuben style?

Een sandwich is natuurlijk iets heel anders dan een ovenschotel. Toch is het niet lastig om van deze Reuben sandwich een heerlijke ovenschotel te maken. Je pakt namelijk de hoofdingrediënten van de sandwich en verplaatst deze naar een ovenschotel waar je ze in laagjes neerlegt. Omdat deze maaltijd vrij weinig groenten bevat, raad ik je wel aan om deze ovenschotel slechts als bijgerecht te serveren met nog een soepje of salade ernaast.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram corned beef in plakjes
  • 200 gram verse zuurkool
  • 150 gram Zwitserse kaas, in plakjes of geraspt
  • Een handvol augurken, in plakjes gesneden
  • 100 ml Thousands Islands dressing

De bereidingswijze

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden waarna je een ovenschotel invet.
  2. Laat de zuurkool uitlekken en zet kort opzij.
  3. Vervolgens leg je een bodempje van plakjes corned beef in de ovenschotel. Hierop leg je een laag zuurkool waarna je deze bedekt met plakjes augurk, de dressing en de Zwitserse kaas.
  4. Herhaal stap 3 tot alle ingrediënten op zijn en sluit af met de Zwitserse kaas.
  5. Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie en bak deze 15 tot 20 minuten in de oven. Verwijder dan het folie en bak nog zo’n 5 minuten na.
  6. Serveer met een salade of soep. Eet smakelijk!

De voedingswaarden van de ovenschotel Reuben style

Aantal porties: 6
Calorieën per portie: 306
Koolhydraten: 4 gram
Vetten: 24 gram
Eiwitten: 17 gram

Tips voor het maken van de ovenschotel Reuben style

TIP 1: Extra groenten
Deze ovenschotel bevat een minimale hoeveelheid groenten en het is daarom alleen geschikt als bijgerecht of als echte comfortfood maaltijd wanneer je geen zin in groenten hebt. Toch kan je deze maaltijd ook ombouwen tot een volwaardige avondmaaltijd door er extra groenten aan toe te voegen. Je kan de hoeveelheid zuurkool verhogen naar 400 of zelfs 500 gram, maar je kan er ook voor kiezen om champignons en bloemkoolroosjes toe te voegen voor de extra vitaminen.

TIP 2: Bewaren voor later
Je kan deze maaltijd heel goed bewaren voor een later moment. Zo kan je hem goed houden in de koelkast voor ongeveer 3 dagen in een afgesloten bakje of onder vershoudfolie. Ook kan je hem invriezen in de vriezer voor maximaal 3 maanden. Laat hem daarna volledig ontdooien in de koelkast en breng hem weer op temperatuur in de oven.

TIP 3: Magere variant
Wil je van deze maaltijd een magere variant maken? Dat kan! Je kan de corned beef in dat geval vervangen door plakjes kipfilet of kalkoenfilet. Deze zijn bovendien ook minder zout. Daarnaast kan je de Zwitserse kaas vervangen door een light variant kaas en kan je de dressing vervangen door een zelfgemaakte yoghurtdressing met paprikapoeder en een beetje ketchup voor een soortgelijke smaak.

Bekijk ook:

Koolhydraatarme kaneelbroodjes met glazuur

Hazelnootpasta maken? Zo doe je dat eenvoudig en snel!

Recept met pastinaak: Een heerlijke herfstige gratin

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 28 februari, 2024

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Avondeten Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies