zelf chocopasta maken

Hazelnootpasta maken? Zo doe je dat eenvoudig en snel!

Laatste update: 11 december, 2023 | Geen reacties

Ik ben dol op hazelnootpasta. Ik kan er dagelijks wel een stukje van eten. Aangezien ik chocolade op brood erg lekker vind, ontdek je hier dat zelf hazelnootpasta maken erg makkelijk is. Daarnaast is deze eigengemaakte hazelnootpasta ook nog eens koolhydraatarm. Met slechts 2 g koolhydraten per portie is dit recept ideaal tijdens een koolhydraatarm dieet. Kun je niet wachten? Hieronder lees je hoe je dit maakt.

  • Beleg
  • Bereidingstijd: 5 – 10 minuten
  • Aantal porties: 10
  • Koolhydraten per portie: 3 gram

TIP:
Op zoek naar nog meer overheerlijke recepten, die ook nog eens zorgen dat je snel afvalt? Met het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu kan dat! Start hier >>

Waarom zelf hazelnootpasta maken?

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor zou kiezen om zelf hazelnootpasta te maken. Allereerst is het natuurlijk hartstikke lekker om het zelf te maken en kan je extra genieten van de smaak door de trots van het zelf maken.

Een andere reden is dat je controle hebt over welke ingrediënten er allemaal in gaan. Op verpakkingen staan soms zulke chemische ingrediënten of palmolie, die helemaal niet zo goed voor je zijn. Door het zelf te maken heb je controle over wat erin gaat en hoeveel. Dan weet je precies wat je binnenkrijgt.

Daarnaast is hazelnootpasta over het algemeen niet koolhydraatarm en, als je het toch koolhydraatarm wil kopen, niet goedkoop. Door zelf de losse ingrediënten bij elkaar te voegen kan je geld besparen én kan je het koolhydraatarm maken.

Ingrediënten

  • 150 g hazelnoten
  • 1/4 kopje kokosolie
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el cacaopoeder

Bereidingswijze van de hazelnootpasta maken

  1. De hazelnoten rooster je in een droge en hete koekenpan tot ze een gouden kleur krijgen.
  2. Laat de noten even afkoelen en leg ze in een schone theedoek. Wrijf zodat sommige velletjes eraf komen.
  3. Doe nu de noten met alle andere ingrediënten in een blender of keukenmachine.
  4. Meng tot de gewenste structuur en geniet van je eigengemaakte chocopasta! Het kan even duren voordat de vetten en oliën uit de noten naar buiten komen, dus het lijkt eerst een hele droge massa, maar dat zal al snel veranderen in een soepelere structuur. Blijft het heel droog? Voeg dan nog wat extra kokosolie of olijfolie toe.

Tip van Timo:
Chocolade pasta is erg lekker op koolhydraatarm brood. Wil je graag een keer zelf koolhydraatarm brood maken? Dit recept is erg lekker >>

Voedingswaarden:

Aantal porties: 10
Calorieën per portie: 134
Koolhydraten: 3 gram
Eiwitten: 2 gram
Vetten: 13 gram

Tips voor het zelf maken van de hazelnootpasta

TIP 1: Notenmix
Je kan de pasta aanpassen door er lekker verschillende noten doorheen te mengen. Zo krijg je een nieuwe smaak waar je ook intens van kan genieten. Bovendien is dit ook handig als je gevoelig bent voor hazelnoten.

TIP 2: Klein beetje zout
Voeg een klein beetje zout toe aan de pasta om deze helemaal te laten “poppen”. Het hoeft echt maar een snufje te zijn, omdat teveel de smaak kan overheersen. De reden dat dit niet in het hoofdrecept staat is omdat de smaak op zichzelf ook al heerlijk is natuurlijk.

TIP 3: Bewaren voor later
Je kan de hazelnootpasta het beste in de koelkast bewaren. Hier blijft het zeker wel een week goed. Je kan het ook in kleine porties invriezen door bijvoorbeeld een ijstray te gebruiken en elk vakje te vullen met wat pasta. Deze kan je er dan per stuk uithalen om te laten ontdooien en op je brood te smeren of om door je smoothie te mengen. Geniet ervan.

Bekijk ook:

Ontdek het recept voor de allerlekkerste aardbeien milkshake!

Koolhydraatarme vanillevla met bosbessen

De lekkerste ovenschotel met spinazie en kip

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 9 januari, 2024

Auteur

Timo

Categorie

Dessert Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies