Paddenstoelen met romige vulling
Laatste update: 13 oktober, 2023 | 1 reactie
Dit eenvoudige recept voor paddenstoelen met romige vulling is het ideaal om echt eens lekker van te genieten. De geraspte kaas vulling in combinatie met verse bieslook maakt het helemaal af. Deze caloriearme snack is ideaal als tussendoortje bij een feestje, voor het lekkere of als bijgerecht bij een grotere avondmaaltijd. Het is bovendien ook heerlijk om te delen met vrienden of je gezin. Eet smakelijk alvast!
- Bijgerecht
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal porties: 4
- Koolhydraten per portie: 7 gram
TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar wel lekker blijven eten? Probeer dan nu dit >>
Paddenstoelen met romige vulling
De romige vulling van deze paddenstoelen bestaat vooral uit een combinatie van verschillende kazen en cottage cheese. Ik heb hierbij expres gekozen voor cottage cheese in plaats van roomkaas omdat het net wat magerder is en meer eiwitten bevat. Het is dus ook een ideale snack wanneer je je spierherstel wil ondersteunen.
De romige vulling maak je door de cottage cheese met de 3 kazen en wat bieslook te mengen. Ik vind persoonlijk verse bieslook het lekkerst hierbij, maar als je alleen gedroogde hebt is dit natuurlijk ook meer dan prima. De smaak is hetzelfde, vers is het alleen wat sterker. In combinatie met de hartige smaak van de portobellos is de romigheid echt ontzettend lekker.
Wat heb je nodig voor de paddenstoelen met romige vulling?
- 8 portobello’s of grote champignons
- Een kleine witte ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 100 gram cottage cheese
- 40 gram geraspte mozzarella
- 40 gram geraspte cheddar
- 20 gram geraspte Parmezaan
- 2 el gedroogde (of vers gesneden) bieslook + 1 el extra
- Peper en zout naar smaak
De bereidingswijze
- Allereerst maak je de paddenstoelen schoon en haal je, indien nodig, de steel eruit.
- Vervolgens verhit je een klein beetje olie in een pan en bak je hierin de ui tot deze glazig is. Voeg dan de knoflook toe en bak nog 30 seconden mee.
- Verwarm intussen de oven voor op 190 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Meng in een kom de roomkaas, mozzarella, cheddar, Parmezaan, ui en knoflook en de bieslook door elkaar. Kruid het eventueel bij met wat peper en zout.
- Leg dan de portobello’s met de opening naar boven op de bakplaat en verdeel de vulling over elke portobello.
- Bak de paddenstoelen vervolgens 20 minuten in de oven of tot ze lekker zacht en goudbruin kleuren. Garneer ze daarna met de overige bieslook en geniet!
De voedingswaarden
Dit paddenstoelen recept is voor 4 personen. Bij de voedingswaarden wordt er uitgegaan van een portie van 2 paddenstoelen.
Calorieën: 146
Koolhydraten: 7 gram
Eiwitten: 12 gram
Vetten: 8 gram
Veelgestelde vragen
- Hoelang kan ik de paddenstoelen met romige vulling bewaren? Je kan ze het beste dezelfde dag nog eten, maar mocht dit niet lukken, dan kan je ze ook 1 á 2 dagen in de koelkast bewaren onder vershoudfolie of in een bakje.
- Kan ik ze ook van tevoren maken? Het is goed mogelijk om alles van tevoren klaar te maken. Ik raad je dan wel aan om de vulling pas in de paddenstoelen te doen vlak voor je ze gaat serveren. Je bakt ze dan nog even af in de oven en dan zijn ze het lekkerst. Je kan natuurlijk wel de rest al preppen en klaarzetten voor gebruik.
- Mag ik ook andere kaas gebruiken? Je kan zeker ook een andere kaassoort gebruiken! Denk bijvoorbeeld aan blauwaderkaas of een lekkere jonge kaas.
Tips voor het maken van de paddenstoelen met romige vulling
TIP 1: Lekker wat groenten erbij
Je kan ook wat groenten kleinsnijden, zoals bleekselderij, paprika, prei, tomaat en courgette en deze meebakken met de ui en knoflook tot ze zacht worden. Meng ze daarna door het kaasmengsel en doe ze in de paddenstoelen. Zo krijg je net wat extra vitamines en mineralen binnen!
TIP 2: Eiwitten aanvullen
Ben je juist op zoek naar extra eiwitten in plaats van groenten? Dan kan je ook ervoor kiezen om wat tofu, kipfilet, biefstuk of kalkoenfilet fijn te snijden en op te bakken. De tofu hoef je niet voor te bakken en kan je juist door de cottage cheese kruimelen. De dierlijke vleessoorten moet je wel eerst garen voordat je ze erdoor kan mengen.
TIP 3: Serveertip
Serveer de portobellos bij een lekkere stevige soep of bij een lekker groot stuk wild tijdens je diner. De hartige smaken passen perfect bij elkaar en ze zullen elkaar goed aanvullen. Voor een echt herfstige smaak, raad ik je dan aan om ook wat tijm aan de romige vulling toe te voegen.
Klinkt heerlijk! Ga ik zeker een keer maken. Vraagje: in de tekst schrijf je dat je cottage cheese gebruikt, maar in de beschrijving van het recept noem je roomkaas. Welke van beide zijn gebruikt om de voedingswaarden te berekenen?