Pasta met garnaal: Een heerlijk lunchgerecht vol eiwitten
Laatste update: 21 februari, 2024 | Geen reacties
We weten allemaal dat het eten van vis belangrijk is voor de gezondheid. Vis bevat namelijk veel eiwitten en veel omega-3 vetzuren die goed zijn voor je hart, maar ook je hersenen. Toch kan je ook wel eens kiezen voor zeedieren zoals garnalen. Deze kleine beestjes zijn ontzettend lekker en bevatten ook allerlei goede voedingsstoffen waar je lichaam blij mee zal zijn. Vandaag heb ik een heerlijke pasta met garnaal voor de lunch klaargemaakt. Het is een ideale maaltijd om mee te nemen voor onderweg, maar je kan het natuurlijk ook eten vanuit het comfort van je eigen huis.
- Lunch
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal porties: 2
- Koolhydraten per portie:
TIP van Timo:
Wil jij graag 2 kg per week afvallen met heerlijke menu’s? Hier staan ze klaar
Waarom zijn garnalen gezond?
Garnalen zijn een voedzame bron van eiwitten, vitaminen en mineralen, waaronder vitamine B12, selenium, en omega-3 vetzuren. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een gezonde stofwisseling, bevorderen de werking van het immuunsysteem, ondersteunen de gezondheid van het hart en kunnen ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Bovendien zijn garnalen caloriearm en vetarm waardoor ze bij vrijwel elk dieet passen. Je kan ze ook lekker marineren en kruiden om ze qua smaak bij elk gerecht te laten passen.
Wat heb je nodig voor de pasta met garnaal?
- 200 gram gepelde garnalen
- 500 gram courgette spaghetti
- 3 el pesto (gekocht of zelfgemaakt)
- Een scheut olijfolie
- Optioneel: Geschaafde Parmezaan
- Peper en zout naar smaak
De bereidingswijze
- Allereerst voeg je wat olie toe aan een koekenpan en zet je het vuur aan. Wanneer de olie goed heet is, bak je de garnalen tot ze net een beetje beginnen te kleuren. Verwijder ze daarna uit de pan en zet opzij.
- Voeg daarna nog een beetje olie toe aan de pan en bak hierin de courgette spaghetti tot deze zacht begint te worden. Verwijder eventueel overtollig vocht.
- Wanneer de courgette zacht is, roer je de garnalen en pesto erdoorheen (terwijl de pan nog op het vuur staat) en bak het nog zo’n 2 minuten door op laag vuur of tot de garnalen helemaal gaar zijn.
- Garneer de pasta met geschaafde Parmezaan en eventueel wat basilicum blaadjes. Eet smakelijk!
De voedingswaarden
Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 322
Koolhydraten: 10 gram
Vetten: 22 gram
Eiwitten: 22 gram
Tips voor het maken van de pasta met garnaal
TIP 1: Zelf courgette spaghetti maken
Je kan ook zelf courgette spaghetti maken door 1 grote of 2 kleine courgettes door een spiraalsnijder te halen en deze vervolgens op dezelfde manier te bereiden. Het kost wat extra werk, maar het is vaak wel iets goedkoper.
TIP 2: Meal prep
Deze maaltijd is heel goed als meal prep te maken. Je kan de spaghetti namelijk tot wel 3 dagen goed in de koelkast bewaren. Wanneer je de lunch in verschillende porties vooruit maakt, kan je ze daarna prima meenemen voor op je werk of studie. De pasta is namelijk ook heel lekker om koud te eten mits je de garnalen wel eerst gaar hebt gekookt.
TIP 3: Extra kruiden
Wil je wat extra pit geven aan de maaltijd? Dan kan je er lekker wat paprikapoeder, knoflook en eventueel wat cayennepeper doorheen doen voor wat extra smaakjes. In principe heeft de maaltijd zelf al genoeg smaak, dus het is niet standaard nodig.