pulled pork tacos

Pulled pork tacos | Heerlijk zomers en koolhydraatarm

Laatste update: 16 mei, 2024 | Geen reacties

De zomer komt eraan en dat betekent dat het tijd wordt voor verfrissende en lekkere maaltijden waarbij je echt dat zomerse gevoel naar boven haalt. Zelf associeer ik altijd taco’s met mooi weer en zomer. Geen idee waarom ik dat doe, maar ik ben vast niet de enige. Juist daarom heb ik vandaag een heerlijk recept waarbij je de taco’s helemaal zelf maakt: van de schelp tot aan de pulled pork die erin zit. Deze pulled pork tacos zijn lekker, gezond en natuurlijk ook nog eens koolhydraatarm. Lees snel verder en eet smakelijk!

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 25 minuten (+ 2/3 uur voor de pulled pork)
  • Aantal porties: 6
  • Koolhydraten per portie: 10 gram

TIP van Timo:
Wil jij graag 2 kg per week afvallen met heerlijke menu’s? Hier staan ze klaar

Waar komen taco’s vandaan?

Taco’s zijn een traditioneel Mexicaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de oude Meso-Amerikaanse beschavingen in het gebied dat nu Mexico is. Vroeger gebruikten de inheemse volkeren maïs als een van hun belangrijkste voedingsmiddelen. Ze maakten tortilla’s door maïsdeeg plat te maken en te koken op hete stenen. Deze tortilla’s dienden als basis voor verschillende gerechten, waaronder de voorloper van de moderne taco.

De moderne taco zoals we die nu kennen, evolueerde in de loop van de tijd, waarbij verschillende regio’s van Mexico hun eigen unieke variaties ontwikkelden. Van straatverkopers tot professionele restaurants, je kan ze inmiddels vrijwel overal vinden. Wat taco’s zo lekker maakt is dat ze heel veelzijdig en draagbaar zijn. Je kan ze makkelijk onderweg eten en je kan er vanalles in stoppen. Daarom maak ik vandaag deze taco’s met pulled pork.

Hoe maak je pulled pork?

Pulled pork is een heerlijk gerecht dat wordt gemaakt van langzaam gegaard varkensvlees dat zo mals is dat het gemakkelijk uit elkaar valt in draadjes (vandaar de term “pulled”). Het heeft daardoor ook een draad-achtige structuur en het is heerlijk om te kruiden en combineren met groenten.

Over het algemeen begin je met een hoeveelheid varkensschouder welke je in stukken snijd en kruid. Vervolgens doe je het in een ovenschotel met wat bouillon en dek je het geheel af waarna je het uren laat garen in de oven. Je kan het tegenwoordig ook heel makkelijk klaarmaken in een Kamado barbecue of een soortgelijk apparaat. Je vlees krijgt dan gelijk een soort “smokey” effect.

Wat heb je nodig voor de pulled pork tacos?

Pulled pork:

  • 500g varkensschouder, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 kopje keto-vriendelijke barbecuesaus (controleer de koolhydraten)

Zelfgemaakte taco shells:

  • 150g amandelmeel
  • 2 eetlepels gemalen lijnzaad
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 ei
  • 2 eetlepels water

Vulling:

  • 1 avocado, in plakjes gesneden
  • 1/2 kopje gehakte tomaten
  • 1/4 kopje gehakte rode ui
  • Verse koriander, gehakt
  • Keto-vriendelijke zure room

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak tot het geurig is.
  2. Voeg de blokjes varkensschouder toe en bak ze aan alle kanten bruin.
  3. Voeg komijn, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper toe. Bak nog een minuutje.
  4. Voeg de keto-vriendelijke barbecuesaus toe, roer goed door en laat sudderen op laag vuur gedurende 2-3 uur, of tot het vlees uit elkaar valt. Daarna is het tijd voor de taco schelpen.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Meng in een kom het amandelmeel, gemalen lijnzaad, bakpoeder en zout.
  7. Voeg het ei en water toe en meng tot een deeg.
  8. Verdeel het deeg in zes gelijke ballen. Leg elke bal tussen twee vellen bakpapier en rol ze uit tot dunne cirkels.
  9. Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de taco schelpen in de voorverwarmde oven gedurende 8-10 minuten, of tot ze knapperig zijn en licht goudbruin.
  10. Vul elke zelfgemaakte taco shell met een portie pulled pork.
  11. Top met plakjes avocado, gehakte tomaten, rode ui en verse koriander.
  12. Serveer met een lepel zure room. Eet smakelijk!

De voedingswaarden

Aantal porties: 6
Calorieën per portie: 502
Koolhydraten: 10 gram
Vetten: 35 gram
Eiwitten: 30 gram

Tips voor het maken van de pulled pork tacos

TIP 1: Koop kant- en- klare pulled pork
Heb je weinig tijd of geen zin om zelf je varkensvlees klaar te maken? Geen zorgen! De meeste slagers verkopen tegenwoordig kant- en- klare pulled pork. Je zal deze wel nog even moeten kruiden, maar de rest is al gedaan.

TIP 2: Bewaren voor later
Er zal waarschijnlijk wat vlees over blijven. Geen zorgen! Je kan deze makkelijk in de koelkast bewaren of invriezen voor een later moment. In de koelkast blijft het tot wel 4 dagen goed en in de vriezer tot wel 3 maanden!

TIP 3: Serveertip
Als het echt een warme zomerdag is, kan je de taco’s het beste serveren met een lekkere frisse cocktail erbij en een dip van tomaat, koriander, sjalotjes, komkommer en knoflook. Eet smakelijk!

Bekijk ook:

De beste koolhydraatarme Bossche bollen

Ham Salade: Een heerlijk bijgerecht

Ovenschotel Reuben style | Weer eens wat nieuws!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 16 mei, 2024

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Avondeten Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies