Romige spaghetti met pesto
Laatste update: 4 januari, 2024 | Geen reacties
Pasta is echt heerlijk en zo ontzettend veelzijdig dat er wel honderden verschillende recepten bestaan. Je kan er van alles mee maken, van zoete gerechten tot hartige maaltijden. Vanavond maak ik een heerlijk koolhydraatarm gerecht op basis van courgette. Deze romige spaghetti is heerlijk van smaak, vult goed en is bovendien ook hartstikke gezond. Ben je al benieuwd? Lees dan snel verder!
- Avondmaaltijd
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal porties: 2
- Koolhydraten per portie: 15 gram
TIP: Gemiddeld 2 kg per week afvallen? Start vandaag met het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>
Hoe maak je courgette spaghetti?
Courgette spaghetti is een lekker, gezond en makkelijk alternatief voor gewone spaghetti. Het is calorie- en koolhydraatarm en het is heel makkelijk om klaar te maken. Alles wat je nodig hebt is een courgette en een spiraalsnijder of rasp. Was de courgette goed af en haal de uiteinden eraf. Vervolgens haal je hem door de spiraalsnijder tot je allemaal lekker lange slierten hebt die je als spaghetti kan gebruiken.
Het is natuurlijk ook goed mogelijk om de kant-en-klare spaghetti bij de supermarkt te kopen, maar ik beloof je dat het zelf maken slechts een paar minuten kost en veel lekkerder is!
Wanneer de spaghetti klaar is, kan je het kort bakken, koken of wokken. Je kan er ook voor kiezen om het rauw door de saus te mengen. Je geeft de pasta smaak door er verschillende sauzen, kruiden of ingrediënten mee te combineren. Zo heb je telkens weer een nieuwe smaak waar je van kan genieten.
Wat heb je nodig voor de romige spaghetti?
- 2 flinke courgettes (600 gram in totaal)
- 4 tenen knoflook
- 1 sjalotje
- 200 ml Alpro of Oatly kookroom
- Een bosje basilicum
- 40 gram walnoten of cashewnoten
- Een flinke scheut olijfolie
- Optioneel: Wat plantaardige Parmezaanse kaas
- Peper en zout naar smaak
De bereidingswijze
- Allereerst begin je met het maken van de pesto. Doe de basilicum, noten, een scheut olijfolie, 2 tenen knoflook en eventueel wat plantaardige kaas in een keukenmachine en pureer alles samen tot het een lekkere pesto wordt.
- Vervolgens maak je de courgette spaghetti klaar en verhit je wat olie in een koekenpan.
- Snijd de overige knoflook en het sjalotje fijn en bak deze in de olie tot ze beginnen te geuren. Voeg dan de courgette spaghetti toe en bak mee tot deze zacht begint te worden.
- Daarna schenk je de kookroom erbij en breng je het langzaam aan de kook. Laat het dan een paar minuten op laag vuur pruttelen.
- Ten slotte haal je de pan van het vuur en roer je de pesto erdoorheen. Garneer met verse basilicum en serveer direct. Eet smakelijk!
De voedingswaarden
Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 391
Koolhydraten: 15 gram
Vetten: 32 gram
Eiwitten: 10 gram
Tips voor het maken van de romige spaghetti
TIP 1: Eiwitbron toevoegen
Je kan natuurlijk een eiwitrijke maaltijd hiervan maken. Wat je dan kan doen is om een gepocheerd ei erbij te maken, of om lekkere (vegetarische) kipstukjes toe te voegen. Licht-verteerbare vetten en eiwitten passen hier het beste bij dus denk hierbij aan gevogelte, ei of vegetarische eiwitbronnen.
TIP 2: Extra romig maken
Wil je je maaltijd nog romiger maken? Dat kan heel goed met behulp van een avocado. Meng deze door de pesto en je zal zien hoe creamy deze wordt! Zo geniet jij van nog meer romigheid in je maaltijd. Eet smakelijk!
TIP 3: Pesto met andere noten
Heb je een noten-allergie of houd je gewoon niet van walnoten of cashewnoten? Dan kan je de pesto ook klaarmaken met andere noten, zaden of pitten. Denk hierbij aan pijnboompitten, pompoenpitten of zonnebloempitten. Ook kan je het maken met een beetje lijnzaad of andere noten zoals hazelnoten of amandelen.
Bekijk ook:
Lekkere zelfgemaakte eiersalade met avocado