Lekkere zelfgemaakte eiersalade met avocado
Laatste update: 13 december, 2023 | 2 reacties
Er zijn diverse lunchgerechten waar ik simpelweg geen genoeg van kan krijgen, en dit recept is absoluut een favoriet. Deze zelfgemaakte eiersalade met avocado is niet alleen buitengewoon voedzaam, maar ook verrukkelijk en eenvoudig te bereiden. Het is heerlijk op zichzelf als lunch, maar je kunt het ook op licht geroosterde, koolhydraatarme boterhammen serveren of als bijgerecht bij een uitgebreidere maaltijd. De culinaire mogelijkheden zijn eindeloos! Benieuwd naar de bereidingswijze en smaakbeleving van dit gerecht? Blijf dan snel lezen en ontdek de veelzijdigheid ervan!
- Lunch/Bijgerecht
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Aantal porties: 2 – 3
- Koolhydraten per portie: 3 gram
TIP: Gemiddeld 2 kg per week afvallen? Start vandaag met het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>
Wat maakt de combinatie van ei en avocado lekker?
Hoewel je het misschien niet zou verwachten, is de combinatie van ei en avocado absoluut verrukkelijk! Waar de avocado een zachte en romige structuur heeft, past dit perfect bij de harde en stevige structuur van het ei. Daarnaast zorgt de smakencombinatie voor een perfecte balans van nootachtig en hartig. Doordat ik de avocado in de eiersalade gebruik, maak ik de salade net een tikje romiger dan wanneer ik deze had weggelaten. De avocado voegt daarbij ook veel onverzadigde vetten toe die goed zijn voor je lichaam en voor een verzadigend gevoel. Het ei zorgt daarbij juist weer voor veel eiwitten die helpen bij het opbouwen en herstellen van je spieren.
Wat heb je nodig voor de zelfgemaakte eiersalade?
- 1 avocado
- 2 grote gekookte eieren
- 2 el mayonaise
- Een scheutje citroen of limoensap
- Verse bieslook, fijngesneden
- Peper en zout naar smaak
De bereidingswijze
- Kook de eieren en snijd deze daarna fijn en doe het in een schaaltje.
- Ontpit de avocado en snijd deze ook in fijne en kleine blokjes, je kan ervoor kiezen om de avocado met een vork lichtjes tot een puree te pletten.
- Meng de avocado met de eieren, mayonaise, citroensap, de bieslook en wat peper en zout door elkaar en serveer het direct. Eet smakelijk!
De voedingswaarden van de zelfgemaakte eiersalade
Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 286
Koolhydraten: 3 gram
Vetten: 27 gram
Eiwitten: 7 gram
Tips voor het maken van de eiersalade
TIP 1: Minder calorieën
Vind je dat de maaltijd flink wat calorieën bevat, dan kan je deze eventueel verminderen. Dit doe je door de mayonaise te vervangen door Griekse yoghurt of sojayoghurt. In het geval van sojayoghurt bevat deze de kleinste hoeveelheid calorieën waardoor je onbezorgd van de eiersalade kan genieten.
TIP 2: Meerdere porties
Dit gerecht is gebaseerd op 2 porties die los worden gegeten, daarom bevat het ook wat meer calorieën en vetten. Je kan er echter ook voor kiezen om het in meerdere kleine porties te verdelen (zoals op toastjes bij een feestje). Dan gaan de voedingswaarden voor 2 personen dus niet op!
TIP 3: Bewaren voor later
Je kan de zelfgemaakte eiersalade tot wel 5 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje. Invriezen is hierbij helaas niet mogelijk en het wordt ook niet lekker om ze nog langer in de koelkast te houden. Let dus op dat je de salade op tijd opeet. Geniet ervan!
Bekijk ook:
Een heerlijke courgette soep koolhydraatarm recept
Heb er tuinkers vervangen door bieslook
Is heerlijk .
Klinkt goed Dimph! Ga ik ook proberen 🙂