Steak sandwich met paprika
Laatste update: 24 juli, 2023 | 2 reacties
Soms heb je behoefte aan een eiwitrijke lunch of juist een lichte avondmaaltijd. Ik heb dit weekend voor het eerst deze steak sandwich gemaakt en ik was gelijk fan! De combinatie van biefstuk met gesmolten kaas en lekker meegebakken paprika zorgt voor een heerlijke smaaksensatie in je mond. Daarnaast zijn de paprika’s ideaal om lekker wat vitamines en mineralen toe te voegen. Probeer deze steak sandwich vandaag nog en laat me weten wat je ervan vindt!
- Lunch
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal porties: 2
- Koolhydraten per portie: 8 gram
TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar
Steak sandwich recept
Het recept voor deze steak sandwich is gebaseerd op de zogenoemde “Philly Cheesesteak sandwich”. Dit is een gerecht uit, je raad het al, Philadelphia in de Verenigde Staten. Het gerecht bestaat sinds de tweede helft van de vorige eeuw en het wordt over het algemeen gemaakt met biefstuk, ui en gesmolten kaas in een broodje.
Zelf heb ik ervoor gekozen om ook gebakken paprika toe te voegen aan het gerecht. Dit doe ik omdat ik het persoonlijk altijd fijn vind om toch wat groenten binnen te krijgen voor mijn vitamines. Je kan het natuurlijk ook gewoon weglaten als je hier geen behoefte aan hebt. Normaal gesproken maak je de sandwich van een gewoon broodje, maar hier zitten veel koolhydraten in. Ik heb daarom speciaal voor dit gerecht een koolhydraatarm broodje in huis gehaald. Je kan deze online bestellen, maar sommige supermarkten verkopen ze ook. Wil je helemaal geen brood gebruiken? Dan kan je het vervangen door een uitgeholde paprika, twee stevige bladeren sla, of je eet het gewoon los zonder broodje.
De perfecte kaas voor de steak sandwich
Welke kaas is nu perfect voor een steak sandwich? In Amerika gebruiken ze veel cheddar en dat is dan ook prima te gebruiken op een sandwich als deze. Je kan er echter ook voor kiezen om een lekkere Provolone bij een kaasboer te halen, of een van je favoriete kazen bij de supermarkt. Zelf heb ik geraspte mozzarella gebruikt omdat deze lekker smelt bij de biefstuk, maar uiteindelijk is het helemaal je eigen keuze. Geniet ervan!
Ingrediënten van de steak sandwich
- 2 koolhydraatarme broodjes
- 400 gram biefstuk
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 kleine ui
- 80 gram geraspte kaas
- 2 tl biefstuk kruidenmix
- Een scheutje olijfolie
- Optioneel: roomkaas naturel
- Peper en zout naar smaak
De bereidingswijze
- Allereerst bak je de broodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Vervolgens snijd je de biefstuk in kleine reepjes (of koop deze kant-en-klaar) en meng je deze met de kruidenmix en een beetje olijfolie.
- Verhit daarna een beetje olie in de pan en doe hier de biefstuk in. Bak de biefstuk tot hij lekker bruin is en gaar van binnen. Schep het uit de pan en zet opzij.
- Dan snijd je de paprika’s in reepjes en de ui in ringen. Verhit een beetje olie in dezelfde pan als net en bak hierin de groenten tot zij lekker zacht beginnen te worden.
- Snijd de broodjes open en smeer hier eventueel wat roomkaas in. Dit is optioneel en niet verplicht. Daarna meng je de biefstuk met de groenten en verdeel je deze over de broodjes. Ten slotte besprenkel je elk broodje met geraspte kaas.
- Zet beide broodjes in de oven op een rooster en zet de grillstand aan voor 5 tot 10 minuten of tot de kaas goed is gesmolten. Serveer daarna direct. Eet smakelijk!
De voedingswaarden
Aantal porties: 2
Calorieën per portie: 497
Koolhydraten: 8 gram
Vetten: 19 gram
Eiwitten: 64 gram
Veelgestelde vragen
- Waar koop ik koolhydraatarme broodjes? Zelf vind ik de broodjes van the Healthy Bakers erg lekker. Deze kan je gemakkelijk online bestellen. Soms hebben supermarkten echter ook koolhydraatarme broodjes of boterhammen in het assortiment. Deze kan je daar ter plekke vinden.
- Hoelang kan ik de sandwich bewaren? Je kan de sandwich het beste direct opeten. Mocht je ingrediënten over hebben, dan kan je deze los bewaren in de koelkast voor maximaal 3 dagen. Als je al een sandwich te veel gemaakt hebt, kan je deze maximaal 1 dag bewaren in de koelkast. Je kan het vlees eventueel ook los invriezen (met paprika en ui erbij) voor maximaal 2 maanden.
Tips voor het maken van de steak sandwich
TIP 1: Zonder broodje
Volg je een keto dieet en wil je alle koolhydraten zoveel mogelijk beperken? Dan kan je er ook voor kiezen om het broodje helemaal weg te laten uit dit recept. Je kan het vleesmengsel met groenten en kaas dan los eten, of een uitgeholde paprika als broodje gebruiken. Dan bevat het recept al gauw 3 tot 5 gram minder koolhydraten.
TIP 2: Extra groenten
Het is heel erg lekker om wat plakjes champignons in een beetje sojasaus te bakken en om deze dan toe te voegen aan de sandwich. Zo krijg je lekker wat extra vitamine D en ook nog eens een heerlijke smaak.
TIP 3: Vegetarische variant
Geloof het of niet, maar het is mogelijk om dit gerecht vegetarisch te maken. Je kan hier dan het beste vega biefstuk bij kopen, maar je kan ook tofu of tempeh marineren en bakken alsof het biefstuk is. Ideaal voor wanneer je een dagje minder vlees wil eten. Let op dat je dan ook kiest voor kaas met een “vega” label. Dan zit hier plantaardig stremsel in, in plaats van dierlijk stremsel.
Bekijk ook:
Knoflook citroen kip met sperziebonen
Hoe heet het soort broodje? Kan hem niet vinden op de site? Gr Jenny
Hoi Jenny,
Het is het Pistoletje van de Healthy Bakers, maar je kan ook het stokbrood gebruiken en deze door de helft doen. Hier is de link naar de pistolets: https://www.healthybakers.nl/product/pistolet/
Groetjes, Rozemarijn