vis met spinazie

Verse vis met spinazie en currypasta

Laatste update: 11 oktober, 2023 | 2 reacties

Je bent vast bekend met de meeste curry’s met kipfilet, zoals de Tikka Masala. Wist je echter dat je ook curry kan maken met vis, zoals zalm? Deze vis curry is een heerlijk gerecht waar ik graag van geniet op dagen dat ik vis eet. De verse vis met spinazie en currypasta is makkelijk te bereiden en een bron van allerlei gezonde voedingsstoffen. Ben je ook benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal porties: 2
  • Koolhydraten per portie: 12 gram

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar wel lekker blijven eten? Probeer dan nu dit >>

Vis met spinazie

De combinatie van vis en spinazie is erg lekker vanwege verschillende redenen. Zo geeft vis namelijk een ziltige smaak en een lekker sappige textuur die perfect matcht met de licht bittere en aardse smaken van de spinazie. Ook visueel geeft het je een mooi contrast om naar te kijken. Qua voedingsstoffen vullen spinazie en zalm elkaar goed aan. Zalm is een bron van eiwitten, omega-3 vetzuren en gezonde vetten terwijl spinazie juist een grote bron van vitamines en mineralen is die je lichaam helpen om gezond te blijven.

In dit gerecht combineer je de sappen van de zalm met het vocht van de spinazie, wat ervoor zorgt dat de saus een heerlijke, verrijkte smaak krijgt. Je kan het serveren met bloemkoolrijst, naan of er gewoon los van genieten.

Wat heb je nodig voor de vis met spinazie?

  • 400 gram spinazie
  • 300 gram bloemkoolroosjes
  • 250 gram zalmfilet
  • 1 witte ui, fijngesneden
  • 150 ml kokosroom
  • 2 el gele currypasta
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • Een scheutje olijfolie
  • Verse koriander
  • Optioneel: een rode chilipeper, in plakken

De bereidingswijze:

  1. Snipper de ui fijn en doe daarna 1 el olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de ui tot deze glazig begint te worden en voeg dan de knoflook toe en bak tot deze begint te geuren.
  2. Doe de bloemkool erbij en bak deze kort mee tot de roosjes licht beginnen te verkleuren. Je kan, bij voorkeur, de bloemkool eerst kort voorkoken om deze wat zachter te krijgen.
  3. Voeg vervolgens de currypasta en kokosroom toe en laat zachtjes doorkoken tot het iets in begint te dikken. 
  4. Intussen bak je de zalmfilet op een grill of in een hete pan tot deze goed begint te bruinen. Wanneer de zalm klaar is, snijd je deze in grove stukken en voeg je hem toe aan de pan met curry.
  5. Ten slotte roer je de spinazie erdoor tot deze begint te slinken en zet je direct daarna het vuur uit. Serveer de curry met bloemkoolrijst, naan of eet het los en garneer het met koriander en chilipeper plakjes. Geniet ervan!

De voedingswaarden

Calorieën: 587
Koolhydraten: 12 gram
Eiwitten: 38 gram
Vetten: 39 gram

Tips voor het maken van de vis met spinazie

TIP 1: Variatie in vis
Je hoeft dit recept niet standaard met zalm te maken, je kan er namelijk ook voor kiezen om een andere vissoort te gebruiken. Denk hierbij aan tonijn, kabeljauw, sardientjes of misschien zelfs garnalen.

TIP 2: Een gebalanceerde maaltijd
Een scherpe curry op zichzelf kan soms een explosie van smaken zijn waar je mond erg aan moet wennen. Je kan daarom ook goed een frisse tegenhanger erbij maken, zoals een komkommersalade met yoghurtdressing of door een flinke schep yoghurt aan je curry toe te voegen!

TIP 3: Bewaren voor een later moment
Het komt nog wel eens voor dat je de maaltijd niet op krijgt, dat is helemaal niet erg. Je kan de curry tot 4 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje, maar je kan de curry ook invriezen. Dit kan maximaal 3 maanden. Opwarmen doe je door hem eerst in de koelkast te laten ontdooien en daarna in de pan op temperatuur (niet koken!) te brengen. Eet smakelijk!

Bekijk ook:

Bloemkool oven gerecht met gehakt en tomatensaus

Recept voor gezonde tonijnsalade met olijven

Recept met kippendijen – Makkelijk en heerlijk van smaak!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 4 oktober, 2023

Auteur

Timo

Categorie

Avondeten Recepten

2 reacties op "Verse vis met spinazie en currypasta"

  1. Eugenie schreef:

    Waarom moet ik jullie betalen is niet de bedoeling hoor

    1. Rozemarijn schreef:

      Hallo Eugenie,

      De recepten op onze website zijn geheel gratis en daar je niet voor te betalen!

      Groetjes, Team BGreat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies