witte asperges recept

Witte asperges recept: Een heerlijke avondmaaltijd

Laatste update: 10 april, 2024 | Geen reacties

Het begin van de lente gaat vaak gepaard met het begin van het aspergeseizoen als je het mij vraagt. De heerlijke verse asperges zijn iets waar ik me dan ook echt op kan verheugen. Ik moet wel zeggen dat de klassieke combinatie van ham met witte asperges toch altijd het beste blijft, zeker wanneer je het combineert met een frisse salade. Vanavond heb ik daarom dit witte asperges recept voor je met ham en bieslook voor een frisse touch. Eet smakelijk!

  • Avondmaaltijd
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal porties: 4
  • Koolhydraten per portie: 10 gram

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar wel lekker blijven eten? Probeer dan nu dit >>

Hoe groeien witte asperges?

Witte asperges groeien onder de grond, beschermd tegen direct zonlicht. Ze worden geoogst zodra ze boven de grond beginnen te groeien, wat resulteert in hun kenmerkende bleke kleur. Dit proces zorgt voor een delicate smaak en een zachte textuur die zo kenmerkend is voor witte asperges.

Wat maakt dit recept gezond?

Dit witte asperges recept is niet alleen een culinair genot, maar ook nog eens gezond. Asperges zitten boordevol voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen. Ze bevatten weinig calorieën en zijn van nature vetvrij. De toevoeging van ham en bieslook voegt eiwitten en smaak toe, terwijl de salade zorgt voor een extra dosis vitaminen en vezels. Dit maakt het gerecht niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam en evenwichtig.

Wat heb je nodig voor het witte asperges recept?

  • 700g witte asperges
  • 200g gekookte ham in plakjes
  • Verse bieslook, fijngehakt
  • 1 blokje groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: olijfolie en citroensap voor de salade

De bereidingswijze

  1. Schil de witte asperges grondig en snijd de harde uiteinden eraf.
  2. Breng een ruime pan water aan de kook en voeg een blokje groentebouillon toe.
  3. Kook de asperges 8-10 minuten tot ze zacht zijn maar nog wel stevig.
  4. Giet de asperges af en laat ze uitlekken.
  5. Leg een of twee plakjes ham neer en rol er een asperge in op. Doe hetzelfde met de overige asperges en ham.
  6. Gebruik, indien je voor een leuke presentatie wil gaan, twee lange sprieten bieslook om de ham om de asperge te binden.
  7. Bestrooi de rest van de bieslook over de asperges en kruid eventueel bij met peper en zout.
  8. Serveer de asperges met een frisse salade of een lekker gekookt ei. Eet smakelijk!

De voedingswaarden

Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 215
Koolhydraten: 10 gram
Vetten: 9 gram
Eiwitten: 11 gram

Tips voor het maken van het witte asperges recept

TIP 1: Ei erbij
Serveer de asperges met een lekker gepocheerd of gebakken ei in plaats van een salade of gekookt ei. Zo krijg je ook een heerlijke textuur en passende smakencombinatie.

TIP 2: Andere smaak
Wil je je asperges een andere smaak geven? Kook ze dan kort en leg ze daarna op een voorverwarmde grill. Zo krijgen ze een licht rokerige smaak die voor extra genot zorgt.

TIP 3: Bewaren voor later
Je kan de asperges bewaren voor een later moment door ze maximaal 3 dagen in de koelkast te bewaren. Rauw zijn ze vaak iets langer te bewaren. Invriezen is ook mogelijk, maar dat vind ik persoonlijk minder lekker omdat ze dan veel water opzuigen.

Bekijk ook:

Heerlijke omelet met rucola | Een ideaal ontbijtje

Zo maak je een verantwoorde en koolhydraatarme paasstol!

Keto soep om van te smullen

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 10 april, 2024

Auteur

Rozemarijn

Categorie

Avondeten Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies