Kip met pesto en mozzarella uit de oven
Laatste update: 18 januari, 2023 | 1 reactie
Kip met pesto uit de oven is een recept om je vingers bij af te likken. De verse ingrediënten zorgen voor een waanzinnig lekkere smaak. Ik wens je alvast veel plezier met het maken van deze geweldige koolhydraatarme maaltijd!
TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar
Kip met pesto uit de oven
Het is weer tijd voor een heerlijk ovenrecept. Een van mijn persoonlijke favorieten als je het mij vraagt! Je kan het heel makkelijk klaarmaken en je hebt gelijk een mooie, eiwitrijke basis voor een heerlijke maaltijd in Italiaanse stijl. Het beste kan je deze maaltijd serveren bij een salade, bij wat courgette spaghetti of juist bij een lekkere soep.
Wat heb je nodig?
- 1 klein potje pesto of wat zelfgemaakte pesto
- Optioneel: 1 bol mozzarella, in plakjes gesneden
- 4 kipfilets
- Snufje zout
- Chilipoeder naar smaak
Ook 2 kg per week afvallen? Ontvang gratis mijn koolhydraatarm weekmenu met boodschappenlijstje! Direct ontvangen >>
Kip met pesto uit de oven maken
- Verwarm de oven alvast voor op 190 graden. De kipfilets maak je schoon en leg je in een ovenschotel. Je kan er ook voor kiezen om de kipfilets in stukjes te snijden, maar dat is geheel optioneel.
- Schep het potje pesto leeg over de kipfilets en smeer ze goed in met je handen. De pesto dat eraf valt, mag in de ovenschotel blijven liggen. Hier kan je eventueel nog een extra scheutje olijfolie bij doen. Zorg ervoor dat de kipfilets zo veel mogelijk bedekt zijn.
- De ovenschaal dek je af met aluminiumfolie en plaats de kip 30 minuten in de oven tot de kip gaar is. Haal daarna de aluminiumfolie eraf en verdeel de mozzarella over de kip. Zet de ovenschaal 5 minuten terug in de oven totdat de kaas helemaal gesmolten is. Eet smakelijk!
TIP van Timo
Ik heb weekmenu’s ontwikkeld waarmee je iedere week tot wel 3 kg verliest. Hier staan ze voor je klaar
De voedingswaarden
Aantal porties: 4
Calorieën per portie: 382
Koolhydraten: 2 gram
Vetten: 22 gram
Eiwitten: 44 gram
Tips voor het maken van de kip met pesto uit de oven
TIP 1: Serveertip
Wil je je maaltijd mooi presenteren? Maak dan een bedje van rucola op een bord en leg hier wat gehalveerde cherrytomaatjes op. Besprenkel ten slotte het bedje en de tomaten met wat balsamico crème. Leg daarna de gebakken kip met pesto erop en serveer aan je gasten. Het zal er prachtig uit zien!
TIP 2: Bewaren voor later
Het is goed mogelijk om de kip voor later te bewaren. Je kan de maaltijd tot 4 dagen in de koelkast bewaren en daarna in de oven of in een pan verhitten. Invriezen is ook mogelijk voor maximaal 2 maanden. Geniet ervan!
TIP 3: Zelf pesto maken
Je kan zelf heel makkelijk pesto maken door wat verse basilicum te mengen met walnoten (of andere noten/zaden), twee tenen knoflook, een scheutje olijfolie, peper, zout en een klein beetje geraspte Parmezaan. Vermaal het in een keukenmachine en gebruik het dan volgens het recept.
Bekijk ook:
Gebonden tomatensoep met gehaktballetjes en peterselie
Hallo
Ik heb voor ons het recept veranderd ik vond alleen kip beetje zielig
Heb halve courgette aubergine rode paprika 4bosuitjes geroerbakt
Parikapoeder knoflook oregano basilicum half potje pesto en chilipoeder mee bakken
Vlees heb ik vervangen door m.hamlapin reepjes met overige pesto gebakken en een paar tomaten in4gedeeld en meegevallen. Dit alles in de schaal mozzarella erover .20 op 200gr. In min.