Zo maak je de allerlekkerste chocoladetaart!
Laatste update: 10 december, 2019 | 16 reacties
Koolhydraatarme chocoladetaart is een van mijn meest favoriete chocolade recepten die je kunt maken. Met slecht 4 gram koolhydraten per portie kun je deze taart combineren bij een koolhydraatarm dieet. Laten we snel beginnen!
TIP: ”Wil je een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn makkelijk en snel te bereiden! Daarnaast val je gemiddeld 2 kg per week af!”. Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>
Koolhydraatarme chocoladetaart
Een taart waar je mij voor wakker kunt maken! De heerlijke zachte structuur laat je eindeloos genieten. Regelmatig staat deze chocoladetaart op het menu :-).
Ik weet zeker dat jij er ook niet meer omheen kunt. Eenmaal geproefd is verkocht! Ik raad je wel aan om deze taart met meerdere personen te eten. De kans is namelijk groot dat je niet te stoppen bent zodra je hieraan begint.
Gezonde chocoladetaart
Voor dit recept gebruik je pure en verse ingrediënten. Het eiwitgehalte is hoog en dat is ideaal tijdens een koolhydraatarm dieet.
De vitamines in dit recept zijn A, B1, B2, B11, B12, D en E. De aanwezige aminozuren zijn magnesium, fosfor, zink, kalium, calcium, ijzer en natrium.
Tevens kun je zelf kiezen welk fruit je wilt combineren met de chocoladetaart. In recept heb ik voor aardbeien gekozen.
De voedingswaarden
De voedingswaarden zijn per portie (1 puntje). Je kunt de taart 1 a 2 dagen bewaren in de koelkast.
Aantal calorieen: 190
Koolhydraten: 4 gram
Eiwitten: 5 gram
Vetten: 16 gram
Wat heb je nodig?
150 gram aardbeien
300 gram pure chocolade (vanaf 85% cacao)
6 eieren (maat M)
100 ml slagroom
120 gram ongezouten boter
2 theelepel vanille aroma
4 eetlepels stevia
Hoe maak je koolhydraatarme chocoladetaart?
1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Zet een steelpannetje op het vuur en doe hier de chocolade en roomboter in. Zodra alles is gesmolten laat je het chocolade mengsel 5 minuten afkoelen. Daarna voeg je roerend de vanille aroma toe en zet het steelpannetje even aan de kant.
2. Neem een grote kom en doe hier de eieren, slagroom en stevia in. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Voeg roerend het eimengsel aan het chocolademengsel toe. Klop alle ingrediënten door elkaar tot een glad beslag.
3. Neem een springvorm van 21 centimeter waarvan je de randen invet met boter. Leg een vel bakpapier op de bodem en doe het chocoladebeslag in de springvorm. Laat de oven 25 minuten zijn werk doen. Zodra de taart klaar is laat je deze afkoelen.
4. Serveer de chocolade taart met verse aardbeien. Eet smakelijk!
Ik heb een gratis afslank weekmenu voor jou gemaakt. Nu met handig boodschappenlijstje zodat je direct kunt beginnen. Ontvang hier het weekmenu
Hij is in de maak! Ziet er nu al heerlijk uit!
Goed om te lezen Suzanne :-)!
Lekkere taart maar heel erg puur, zou je er meer slagroom in kunnen doen? Of miss iets meer Sukrin. Was wel erg lekker in combinatie met verse aardbeien en wat verse slagroom
Keihard de lekkerste chocoladetaart ever volgens onze kleindochter Lindy van 11 jaar . Ze heeft een glutenallergie en dus wordt er nogal geëxperiteer door onze dochter en mij (oma )
En de rest van de fam vondt hem ook heerlijk, dus er staat er weer 1 in de oven. Makkie ook nog eens dus wat wil een mens nog meer ??
Op Hoeveel graden moet de oven staan?
180 graden
Heb de taart nu voor het eerst gemaakt ben benieuwd ruikt heerlijk. Heel snel en makkelijk te maken.
Kan het kloppen dat deze binnenin nog wat smeuïg blijft?? Of had ik hem iets langer in de oven moeten doen ??
Waarschijnlijk iets langer in de oven moeten laten. Een beetje smeuïg kan uiteraard ook lekker zijn.
Groeten Timo
Dit is echt mijn favo taart! Ik vraag me alleen af voor hoeveel porties de hele taart is?
In hoeveel punten moet ik hem snijden om op 4g koolhydraten per punt uit te komen?
Hoi Dennis, dat kan in 6 punten.
Hallo,
De chocoladetaart op de foto is daar nog een ganache over. Ziet er zo krokant uit.
Hallo Veronique,
Er zit inderdaad een beetje chocolade topping op. Die is heel lekker te maken met wat naturel roomkaas en cacaopoeder of een koolhydraatarme chocoladereep!
Groetjes, Rozemarijn (Team BGreat)
Deze taart net in de oven geplaatst.
Kan hij ook ingevroren worden?
OMG ! Deze is hemels lekker !!