koolhydraatarme kaaskoekjes

Koolhydraatarme Kaaskoekjes Maken? Deze Moet Je Proeven!

Laatste update: 20 januari, 2023 | Geen reacties

Koolhydraatarme kaaskoekjes zijn makkelijk om te maken. Regelmatig laat ik de oven deze koekjes bakken en de smaak is overheerlijk! Ze passen perfect in een koolhydraatarm dieet en zijn ideaal als tussendoortje.

TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>

Koolhydraatarme kaaskoekjes

Ik heb verschillende mensen deze koolhydraatarme kaaskoekjes laten proeven en de reacties waren zeer enthousiast. Hoog tijd om ze ook met jou te delen!

De koekjes hebben een lichte pikante smaak en krokante bite. Je kunt ze makkelijk meenemen in je lunchbox maar ook passen de koekjes goed op een kaasplankje.

Zijn kaaskoekjes gezond?

De kaaskoekjes uit dit recept tellen slechts 2,0 gram koolhydraten per koekje. Je gebruikt alleen verse en onbewerkte ingrediënten.

Dit is een stuk gezonder dan de kaaskoekjes uit de supermarkt. Hier zitten enorm veel suikers en ongezonde toevoegingen in.

De aanwezige vitamines in dit recept zijn A, B1, B2, B6, B11, B12, C en D. Ook bevat dit recept de volgende mineralen: fosfor, ijzer, zink, magnesium, kalium, calcium, natrium en koper.

De voedingswaarden

Uit dit recept haal je ongeveer 10 koekjes. De voedingswaarden die je hieronder terugvindt zijn per portie.

Aantal calorieën: 180
Koolhydraten: 2,0 gram
Eiwitten: 8,0 gram
Vet: 17 gram

Wat heb je nodig?

koolhydraatarme kaaskoekjes

  • 2 grote eieren
  • 50 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram geraspte kaas naar smaak
  • 70 gram naturel roomkaas
  • 1/2 theelepel zout
  • Een snufje chilipoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • Bewaar een beetje gesmolten roomboter om over de koekjes te smeren

Hoe maak je koolhydraatarme kaaskoekjes?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem ondertussen een grote kom en doe hier alle ingrediënten in. Het beste kun je een deeghaak gebruiken om er een bal deeg van te maken.
  2. Pak een bakplaat erbij en leg hier een vel bakpapier in. Maak balletjes van het deeg ongeveer 35 gram per balletje en leg ze op de bakplaat. Druk ze eventueel even plat.
  3. Laat de oven ongeveer 25 minuten zijn werk doen. Zodra de kaaskoekjes klaar zijn kun je er met een kwastje gesmolten roomboter overheen smeren.
  4. Serveer voor jezelf of voor je gasten. Eet smakelijk!

TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>

Tips voor het maken van de koolhydraatarme kaaskoekjes

TIP 1: Verschillende soorten kaas
Ben jij wel van het experimenteren? Dan kan het heel lekker zijn om verschillende soorten kaas te combineren in deze kaaskoekjes. Normaal gesproken zou je waarschijnlijk alleen belegen kaas gebruiken in dit recept, maar wat nou als je een keertje wat mozzarella, cheddar en Parmezaan combineert? Dat is nog eens lekker!

TIP 2: Bewaren voor later
Het is goed mogelijk om deze koekjes voor een langere tijd te bewaren. Je kan ze voor maximaal 3 dagen in een droge en afgesloten container buiten de koelkast bewaren. Een koektrommel is hier ideaal voor. Je kan ze ook in de koelkast bewaren. Dan blijven ze wel 5 tot 7 dagen goed!

Bekijk ook:

Gegrilde paprika met limoendressing en feta

Broccoli met kip maken? Een snel en heerlijk recept!

Heerlijke zandkoekjes zonder ei

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


© 2016 - 2023 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies