koolhydraatarme notencake

Koolhydraatarme Notencake? Misschien net iets te lekker!

Laatste update: 28 november, 2022 | 4 reacties

Het is tijd voor een heerlijke koolhydraatarme notencake! Het ideale tussendoortje. Je gebruikt voor dit recept de meest verse ingrediënten en dat proef je! Een ander pluspunt is dat je niet urenlang in de keuken hoeft te staan. Maak jij deze notencake vandaag nog?

TIP van Timo:
Effectief en snel afvallen? Meld je dan direct aan voor deze heerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen

Koolhydraatarme notencake

Weet jij al waar je de notencake voor gaat gebruiken? Persoonlijk combineer ik deze cake met een kopje koffie. Soort van nagerecht :-).

Daarnaast ruik je de heerlijke geur van gebakken nootjes. O ja, zie het als een compliment als vrienden aan je vragen waar je deze heerlijke notencake gekocht hebt!

Gezonde Notencake

Deze koolhydraatarme notencake bestaat uit verse en verantwoorde ingrediënten. De cake uit de supermarkt bevat te veel suiker. Dat is bij deze notencake niet het geval!

Door de aanwezige noten, eieren en lijnzaad bevat dit recept de volgende vitamine: A, B1, B2, B6, B11, B12, C, D en E. De aanwezige mineralen zijn magnesium, fosfor, zink, natrium, ijzer, kalium, calcium en koper.

De voedingswaarden

Je kunt deze notencake in 12 plakjes verdelen. Per plak zitten er de volgende voedingswaarde in:

Aantal calorieën: 138
Koolhydraten: 5 gram
Eiwitten: 2 gram
Vetten: 13 gram

Wat heb je nodig?

  • 3 hele eieren
  • 55 gram boter, ongezouten
  • 115 g kokosroom
  • 40 g gebroken lijnzaad
  • 30 g kokosmeel
  • 30 gram amandelmeel
  • 80 g suikervrije zoetstof in kristalvorm
  • Een eetlepel gemalen kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een snufje zout
  • Een snufje steranijspoeder
  • 70 g macadamia noten gehakt (je mag ook gemende notenmix gebruiken)

Hoe maak je koolhydraatarme notencake?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal of cakevorm in. Je kan er eventueel ook een vel bakpapier in leggen.
  2. Klop eieren in een kleine kom. Voeg boter en room toe en klop tot het een glad geheel is.
  3. Meng in een tweede kom alle droge ingrediënten door elkaar. Houd de noten apart.
  4. Meng de droge ingrediënten met het eimengsel. Mix nu de noten erdoor of doe de helft erdoor en houd de andere helft apart.
  5. Giet het beslag in de ovenschotel of cakevorm. Gebruik de overgebleven noten (als je die hebt) om bovenop het mengsel te strooien.
  6. Bak gedurende 30 minuten. Test het midden met een mes. Als het klaar is, haal het dan uit de oven en laat afkoelen. Serveer warm, op kamertemperatuur of koud. Geniet ervan!

TIP van Timo:
Effectief en snel afvallen? Meld je dan direct aan voor deze heerlijke weekmenu’s! > Direct ontvangen

Tips voor het maken van de koolhydraatarme notencake

TIP 1: Gebruik notenmix i.p.v. één soort noten
Hoewel het erg lekker is om een goede macadamia cake te maken, is het ook heel erg lekker als je een beetje variatie hebt. Gebruik daarom een ongezouten notenmix met of zonder rozijnen om de cake nóg lekkerder te laten smaken!

TIP 2: Bewaren voor later
Je kan deze notencake invriezen als je wil, maar je kan deze ook tot 3 á 4 dagen in de koelkast bewaren. Zorg er wel voor dat de plakken dan onder vershoudfolie zitten of in een afgesloten bakje. Zo komen er geen andere geuren van de koelkast op terecht.

TIP 3: Witte chocolade
Kies je dan toch voor macadamia’s? Dan is het heel erg lekker om een koolhydraatarme witte chocoladereep te kopen en deze in stukjes door de cake te mengen. Witte chocolade en macadamia gaan namelijk heel goed samen. Eet smakelijk!

Bekijk ook:

Broccoli pannenkoek met een lekker sausje

Lekkere pompoen pancakes om je dag mee te beginnen

Pastasalade Met Appel – Gezond En Super Lekker! (TIP)

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

4 reacties op "Koolhydraatarme Notencake? Misschien net iets te lekker!"

  1. Kwanten josina schreef:

    Hij is lekker, alleen met snijden valt hij uit elkaar dus meer cacekruimels dan plakje , wat ging er verkeerd.

  2. marijke schreef:

    Ik heb deze cake al 2 x gebakken.. Was heerlijk…..

  3. Tineke schreef:

    Erg lekker niet droog. Ik bewaar hem nu in de koelkast. Is hij wat steviger, zodat je beter kunt snijden.

    1. Timo schreef:

      Goed om te lezen Tineke! Goede tip betreft de koelkast. Geniet ervan! Groetjes Timo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2025 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies