courgetteschotel met gehakt

Courgetteschotel met gehakt en mozzarella

Laatste update: 19 december, 2022 | 8 reacties

Wat heb ik weer genoten van deze courgetteschotel met gehakt! Hoog tijd om dit recept ook met jou te delen. Bekijk welke ingrediënten je nodig hebt zodat je ook kunt gaan genieten van deze courgetteschotel!

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>

Courgetteschotel met gehakt

Het maken van een heerlijke schotel is elke keer een feest! Je kunt alles wat je lekker vindt combineren en toch blijft het een verantwoorde maaltijd. Ook deze courgetteschotel met gehakt zit boordevol gezonde voedingsstoffen.

Wat ik ook heel erg fijn vind is dat je niet veel te lang in de keuken staat. Voordat ik alle ingrediënten met je deel, leg ik je eerst uit waarom deze courgetteschotel met gehakt zo gezond is. Ik weet zeker dat je dit recept snel wilt proberen :-).

Hoe gezond zijn courgettes?

Wist je dat een courgette familie is van de komkommer en de meloen? Daarnaast is courgette het hele jaar verkrijgbaar. Er zitten verschillende goede stoffen in waar jouw lichaam enorm veel aan heeft!

Courgettes zijn rijk aan vitaminen. In 100 gram courgette bevindt zicht 28% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine C. Wanneer je een ons van deze super groente eet krijg je 12% aan vitamine B6 binnen.

De voedingswaarden

Deze heerlijke courgetteschotel met gehakt is goed voor 4 personen. De voedingswaarden zijn per portie en zien er als volgt uit:

Calorieën: 340
Koolhydraten: 11 gram
Eiwitten: 31 gram
Vetten:20 gram

Wat heb je nodig?

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • Een scheutje olijfolie
  • 1 ei
  • 1 bol mozzarella
  • 300 g rundergehakt
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Snufje chilipoeder

Ben je dol op het maken van ovenschotels? Probeer dan ook deze ovenschotel met spinazie en kip >>

Courgetteschotel met gehakt maken

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Ondertussen snipper je de uit en halveer je de paprika. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in blokjes.
  2. Meng het gehakt met ui, paprika en het ei. Voeg er naar eigen smaak zout en chilipoeder aan toe. Pak de ovenschaal erbij en vet deze in met olie. Verdeelt daarna het gehakt over de ovenschaal.
  3. De courgette en mozzarella snijd je in plakjes en verdeel je over de ovenschaal. Bestrooi de ovenschaal met Italiaanse kruiden en laat nu de oven 20 minuten zijn werk doen. Eet smakelijk!

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>

Tips voor het maken van de courgetteschotel met gehakt

TIP 1: Magerdere maaltijd
Wil je liever een maaltijd met wat minder vet? Dat is geen probleem! In dat geval kan je ervoor kiezen om mager rundergehakt te gebruiken en om een light-versie van de mozzarella te gebruiken. Beide varianten bevatten minder vet en vaak ook minder calorieën. Toch krijg je dan wel nog voldoende eiwitten binnen.

TIP 2: Aanvulling op de maaltijd
Lijkt deze maaltijd je wat te klein? Dan kan je deze altijd aanvullen met een beetje bloemkoolrijst of broccolirijst. Deze groenten zijn laag in koolhydraten, maar vullen de maaltijd net wat meer aan.

TIP 3: Serveertip
Deze maaltijd is heel lekker om te serveren met een stukje koolhydraatarm brood erbij zoals koolhydraatarme naan, koolhydraatarm stokbrood of gewoon een low-carb boterhammetje van de supermarkt. Geniet ervan!

Bekijk ook:

Koolhydraatarme Zalmschotel | UNIEK Afslank Recept

Heerlijke koolhydraatarme zuurkoolstamppot

Pasta kip pesto | Lekker en eenvoudig!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

8 reacties op "Courgetteschotel met gehakt en mozzarella"

  1. Epie de Groot schreef:

    Was erg lekker!

  2. Henriette Koster schreef:

    Het gehakt hoef je niet aan te bakken ?

    1. Rozemarijn schreef:

      Hoi Henriette,

      Het gehakt hoeft inderdaad niet gebakken te worden omdat deze al gaart in de schotel. Wil je echter zeker weten dat het gehakt gaar is? Dan kan het geen kwaad om deze van tevoren kort te bakken.

      Groetjes, Team BGreat

  3. Rosa schreef:

    Moet je de gehakt eerst roerbakken met de ui paprika en ei? Of rauw allemaal in de ovenschaal?

    1. Rozemarijn schreef:

      Hoi Rosa,

      In principe is het niet nodig om het gehakt voor te bakken omdat de hitte van de oven het gehakt al helemaal gaart. Wil je echter 100% zeker zijn dat het gaar is, dan kan het geen kwaad om van tevoren het gehakt kort even te bakken. Je kan daar dan ook de ui en paprika bij doen, het ei hoef je dan pas in de schotel toe te voegen.

      Groetjes, Team BGreat

  4. Ute schreef:

    Lekker makkelijk recept en smaakt heerlijk.

  5. Brigitte Bulham schreef:

    Net gegeten! Het was heerlijk, wel 2 bolletjes mozzarella want 1 was toch te weinig.

  6. José schreef:

    Heerlijk, al meerdere keren gemaakt met veel succes vd gasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies