gebakken brie

Gebakken brie met noten en gedroogde cranberries

Laatste update: 23 december, 2022 | Geen reacties

Wil jij een bijgerecht op tafel zetten waar mensen nog maanden over zullen praten? Dan ben je hier aan het juiste adres! Deze gebakken brie met noten en gedroogde cranberries is een echte showstopper en het is zo ongelooflijk makkelijk om te maken dat je het bijna elk weekend op tafel zet!

  • Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 15 – 20 minuten
  • Aantal porties: 4
  • Koolhydraten per portie: 3 gram

TIP van Timo:
Wil je graag afvallen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Klik dan hier >>

Wat heb je nodig voor de gebakken brie?

  • 1 hele brie van ongeveer 200 – 250 gram
  • 40 gram walnoten, pecannoten of notenmix
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Een beetje verse tijm
  • 30 gram gedroogde cranberries (zonder toegevoegde suikers!)
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

De bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een kleine ovenschotel klaar. Let wel op dat de brie hier in z’n geheel in past.
  2. Vervolgens meng je de noten, knoflook, olijfolie, tijm, peper, zout en cranberries door elkaar in een schaaltje.
  3. Leg daarna de brie in de ovenschotel en bedek deze met het notenmengsel. Besprenkel het daarna eventueel met nog een beetje extra olijfolie.
  4. Bak de brie zo’n 15 tot 20 minuten in de oven of tot hij lekker zacht begint te worden. Serveer dan met koolhydraatarm stokbrood of lekkere lijnzaadcrackers. Eet smakelijk!

De voedingswaarden van de gebakken brie

Aantal porties: 6
Calorieën per portie: 284
Koolhydraten: 3 gram
Vetten: 25 gram
Eiwitten: 10 gram

Veelgestelde vragen

  • Waar vind ik cranberries zonder toegevoegde suikers? De meeste supermarkten verkopen gedroogde cranberries en andere vruchten. Soms verwerken ze er echter extra suikers in, let dus goed op de verpakking. Kan je ze niet vinden? Dan heb je vaak een grote kans op succes bij een gezondheidswinkel of kaasboer (die ook een notenafdeling heeft).
  • Hoelang kan ik de brie bewaren? Het lekkerst is om deze te eten wanneer hij nog warm is. Lukt dat niet? Dan kan je hem tot 3 dagen in de koelkast bewaren en voor gebruik weer opwarmen in de oven.

Tips voor het maken van de gebakken brie uit de oven

TIP 1: Andere toppings
Je kan natuurlijk ook voor andere toppings kiezen zoals lekkere hazelnoten met rozemarijn, of juist gedroogde abrikozen. Deze zijn namelijk ook nog een grote bron van ijzer.

TIP 2: Serveertip
Serveer je brie met dit heerlijke koolhydraatarme stokbrood of deze lekkere naan! Het is ook erg lekker om bij een salade te serveren of om wat kant-en-klare lijnzaadcrackers neer te leggen om de brie op te smeren. Geniet ervan!

TIP 3: Andere kazen
Dit recept is specifiek voor brie, maar je kan ook andere soorten kaas op dezelfde manier bereiden. Het lekkerst is om hiervoor een zachte, Franse kaas te gebruiken zoals Camembert.

Bekijk ook:

Knoflookbrood met kaas | Een heerlijk bijgerecht

Koolhydraatarme peperkoek maken | Lekkere koekjes voor tijdens de feestdagen

Roerbak spruitjes maken? Dit recept heb je nodig!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies