lamscurry

Lamscurry met bontgekleurde groenten

Laatste update: 10 februari, 2023 | Geen reacties

 Lamscurry maken doe je volgens dit traditionele recept! De kruiden die je gebruikt maken de smaak extra lekker. Ik wens je alvast veel plezier met koken.

TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>

Lamscurry

Deze lamscurry is niet alleen lekker van smaak, maar ook gezond. Zo is deze maaltijd rijk aan vitamine A, B1, B2, B6, B11, B12, C, D en E. Maak deze maaltijd om een vrije dag en verras je familie en of vrienden. Je hebt namelijk even de tijd hiervoor nodig. Maar het is de moeite waard!

Wat heb je nodig voor de curry?

  • 1 bosje koriander
  • 100 gram kersttomaten
  • Sap van 1 limoen
  • 200 gram wortels
  • 3 lente-uien
  • 200 gram sperziebonen
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 ml gevogeltefond
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el kerriepoeder
  • 4 el kokosolie
  • 2 citroengrasstengels
  • 1 stuk gemberwortel
  • 3 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 1,4 kilo lamsbout zonder bot
  • 2 steranijs
  • 3 kruidnagels
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1 theelepel korianderzaad

Bereidingswijze:

  1. De oven verwarm je voor op 180 graden. Plet het korianderzaad, peperkorrels, kruidnagels, komijnzaad en anijs grof in een vijzel. De lamsbout spoel je af en snijd je in 6 grote stukken. Wrijf deze aan alle kanten in met het specerijenmengsel en zout. Pel de knoflook, schil de ui en gemberwortel en snijd ze alle drie in kleine blokjes. Spoel het citroengras en snijd de stengels in lange stukken.
  2. Verhit de olie in een braadslede op matig vuur en braad het lamsvlees 7 minuten rondom aan. Voeg de knoflook, ui, gemberwortel, citroengras, tomatenpuree en kerriepoeder toe. Roerbak alles stevig. Blus af met de gevogeltefond en voeg de kokosmelk toe. Breng alles opnieuw aan de kook. De braadslede zit je in de oven en laat je 45 min zonder deksel smoren.
  3. Ondertussen maak je de sperziebonen schoon en blancheer je deze 2 minuten in kokend water. Giet ze af en laat ze uitlekken. Schil de wortels en snijd ze schuin in plakjes van 1 cm dik. De lente-uien maak je schoon en de witte en lichtgroene delen snijd je in dunne ringetjes.
  4. Verlaag na 45 minuten de oventemperatuur naar 160 graden. Voeg de wortels en sperziebonen toe aan de braadslede en verdeel alles gelijkmatig. Laat het geheel nog eens 30 minuten smoren. Voeg 10 min voor het einde van de kooktijd de tomaten toe.
  5. Neem de braadslede uit de oven en besprenkel de curry met limoensap. Hak de korianderblaadjes grof en bestrooi de curry met lente-uien en korianderblaadjes. Eet smakelijk!

TIP van Timo:
Ben je ook klaar met lastige diëten? Probeer dit menu gratis uit >>

De voedingswaarden

Deze lamscurry is goed voor 4 personen. De voedingswaarden zijn berekend per portie en zien er als volgt uit:

Calorieën: 667
Koolhydraten: 11 gram
Eiwitten: 49 gram
Vetten: 51 gram

Tips voor het maken van de lamscurry

TIP 1: Maak het van tevoren
Bij curry is het vaak het geval dat wanneer je het een dagje eerder maakt, de smaken langer de tijd hebben om te trekken. Je krijgt dan een curry met veel meer smaak en dat is echt ideaal! Maak de curry dus gerust een dag voordat je deze nodig hebt en laat hem dan in de koelkast staan. De dag dat je hem wil gaan eten, verhit je hem gewoon weer in de oven.

TIP 2: Bewaren
Je kan de curry ook makkelijk bewaren. Zo kan je het wel tot 4 dagen in de koelkast in een afgesloten container bewaren en tot wel 2 maanden in de vriezer!

TIP 3: Serveertip
Serveer je curry met een lekkere bloemkoolpuree, bloemkoolrijst of wat koolhydraatarm brood om erin te dippen. Geniet ervan!

Bekijk ook:

Groente omelet met spinazie en paddenstoel!

Koolhydraatarme peperkoek maken | Lekkere koekjes voor tijdens de feestdagen

Pastasalade Met Appel – Gezond En Super Lekker! (TIP)

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies