maca ervaringen

Mijn ervaringen met maca + de vele voordelen hiervan!

Laatste update: 17 januari, 2024 | Geen reacties

Vandaag deel ik mijn maca ervaringen? In deze blog vertel ik je alles over deze speciale wortel soort. Maca is een kruisbloemige groente en heeft een lange geschiedenis van culinair en medicinaal gebruik in Peru (1). De gezondheidsvoordelen van maca zijn volgens wetenschappelijke onderzoekers enorm positief. Heb ik dat zelf ook ondervonden? Aangezien er een hoop maca supplementen verkrijgbaar zijn is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Daarom deel ik tevens ook de beste maca van dit moment. Laten we beginnen.

Wist je dat?

Maca is een zeer sterke superfood. In Peru is maca bekend onder de naam Peruaanse Ginseng. De gunstige eigenschappen van deze wortel zijn enorm en dat wordt niet onder stoelen of banken geschoven.

Iedereen heeft het erover en dan moet het wel goed zijn zou je denken?! Aangezien ik meer dan 10 jaar ervaring heb met supplementen is het hoog tijd om kennis te maken met maca. Nou, dat heb ik geweten!

Wat is maca?

Wetenschappelijk staat de macaplant bekend als Lepidium Meyenii en wordt ook wel het Peruaanse ginseng genoemd. Het eetbare deel van de plant is de wortel, die ondergronds groeit. De wortel bestaat uit de kleuren wit en zwart. In de meeste gevallen wordt maca gedroogd en in poedervorm geconsumeerd. Tegenwoordig krijg je maca ook in capsules. Maca smaakt aards en nootachtig en de poedervorm wordt vaak toegevoegd aan smoothies en havermout (2).

Wat zijn mijn persoonlijke ervaringen met maca?

Het supplement dat ik gebruikt heb heet Maca capsules van Body en Fit. Om het zo goed mogelijk te kunnen testen heb ik hier 4 weken gebruik van gemaakt.

Bij deze kan ik jou alvast verklappen dat ik nog steeds maca gebruik aangezien de voordelen duidelijk aanwezig zijn. De zogenoemde maca werking is sterk en daar vertel ik je nu meer over.

Week 1

Ik ben begonnen met 2 capsules maca per dag. Deze capsules neem je makkelijk in met water en hebben geen nasmaak. De eerste week heb ik voor mijn gevoel meer energie en zit ik prima in mijn vel. Dit smaakt absoluut naar meer en ik was benieuwd naar het vervolg.

Week 2

In de tweede week nam mijn energieniveau fors toe. Ook tijdens het sporten (wat ik super graag doe) ervaar ik veel meer kracht. Het is duidelijk dat maca je testosteron op een natuurlijke manier een boost geeft en je sportprestaties verbeterd.

Week 3 (heftig)

Het gaat lekker en voor mijn gevoel is de werking van maca nog steeds aanwezig! Niet alleen overdag maar ook in de avond. Mijn libido is toegenomen en tijdens het sporten ben ik sterker dan ooit.

Week 4

Al met al kan ik je bevestigingen dat maca een toevoeging is op je dagelijkse bezigheden. Het hebben van meer energie, kracht, libidio en een goed humeur zijn duidelijk aanwezig.

Waar is maca goed voor?

Wanneer je maca aan je dieet toevoegt, breng je de mineralen en vitaminen in je lichaam in evenwicht. Maca is namelijk een geweldige bron aan vitamine B1, B2, B12, C en E.

De sterke eigenschappen van maca worden zelfs gebruikt om het libido bij mannen en vrouwen te verhogen (3)!

Ook bevat deze wortel een rijke bron van eiwitten waardoor het vaak gebruik wordt door vegetariërs en veganisten. Door de krachtige samenstelling ontstaan er een hoop voordelen wanneer je maca gebruikt. Welke dat zijn lees je hieronder:

Maca kan de vruchtbaarheid bij mannen verhogen

Wanneer het gaat om mannelijke vruchtbaarheid, is de spermakwaliteit en kwantiteit belangrijk. Er zijn aanwijzingen dat de macawortel de vruchtbaarheid van mannen verhoogd (4), (5).

Vijf studies tonen aan dat maca de spermakwaliteit verbeterde bij zowel gezonde mannen als onvruchtbare mannen. Na 4 maanden maca gebruikt te hebben, ontdekten onderzoekers een toename aan volume en hogere beweeglijkheid van sperma (6).

Verbetert het geheugen

Onderzoek toont aan dat maca de hersenfuncties kan verbeteren (7). In Peru wordt het gebruikt om de prestaties van kinderen op school te verbeteren (8). Maca is onder andere getest bij knaagdieren met geheugenstoornissen waaruit is gebleken dat Maca een positief effect op de hersenen (9).

Hieronder lees je nog een aantal voordelen die kunnen optreden wanneer je macca gebruikt:

  • Meer energie
  • Meer kracht
  • Beter humeur
  • Minder prikkelbaar
  • Sterker immuunsysteem
  • Een mooiere huid

Zoals je kunt zien is maca goed voor je algemene gezondheid. Steeds meer mensen ondervinden de werking en maken dagelijks gebruik van een maca poeder of maca capsule.

Hoe gebruik je maca?

Maca kun je het beste gebruiken in de vorm van een capsule of poeder. Beide varianten heb ik thuis en met name in shakes, toetjes of gerechten gebruik ik de poeder variant.

Ieder ochtend na het ontbijt neem ik twee maca capsules. Deze combinatie van capsules en poeder bevalt goed en zorgt ervoor dat ik de voordelen ervaar.

Beste maca capsule

Het supplement dat ik heb gebruikt zijn maca capsules van Body en Fit. Per capsule maar liefst 500 mg maca en werkt zeer goed voor zowel mannen als vrouwen. Daarnaast staat Body en Fit bekend om de hoge kwaliteit supplementen met een betrouwbare samenstelling. Lees hier 77 ervaringen van andere maca gebruikers >>

Voordelen:

  • Werkt snel
  • 120 capsules
  • 500 mg
  • Hoge prijs/kwaliteit

maca ervaringen

Als je graag kennis wilt maken met een betrouwbaar en sterk maca supplement is maca van Body en Fit een verstandige keuze. Makkelijk in te nemen met water en ideaal om mee te nemen.

Bestel hier 120 capsules voor €11,90 bij Body en Fitshop >>

Maca poeder ervaringen

Bovenstaande maca ervaringen heb ik bereikt met capsules en poeder. De poeder variant gebruik ik met name in shakes, yoghurt en gerechten. Persoonlijk vind ik de smaak van maca lekker en is het een goede toevoeging aan maaltijden. De licht zoete caramel-achtige smaak zorgt ervoor dat je geen moeite zult hebben om de poeder dagelijks te gebruiken. Lees hier 31 ervaringen van andere Maca Poeder Biologisch gebruikers >>

maca ervaringen

De poedervorm is makkelijk in gebruik en voorzien van een maatschepje. Zo weet je exact welke dosering je nodig hebt. Probeer het zeker eens in de yoghurt of eiwittenshake.

Bestel hier 500 gram voor €9,90 bij Body en Fitshop >>

De voordelen zijn duidelijk en wereldwijd heeft maca vele gebruikers. Toch blijft het ten alle tijden een supplement en is het belangrijk dat je dit niet vervangt voor gezonde en gevarieerde voeding!

Let op!

Gebruik maca alleen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, tenzij een arts anders voorschrijft. Het heeft namelijk geen enkele zin om meer maca te nemen dan dat nodig is. Twijfel je nog, raadpleeg dan eerst je huisart en overleg waarom je maca wilt gebruiken.

De best geteste supplementen

Ruim 12 jaar maak ik gebruik van supplementen. Hierdoor weet ik exact wat er wel en niet werkt. Op BGreat.nl deel ik alleen de allerbeste supplementen die je online kunt bestellen. Hierbij let ik op smaak, kwaliteit, prijs, oplosbaarheid en werking. Ik nodig je graag uit om ook mijn andere Top 5 beste supplementen te bekijken!

Beste vitamine C supplement
Beste visolie capsules
TOP 5 vitamine B complex
TOP 5 Beste Eiwitshake
Beste Testosteron Boosters
Beste pillen tegen angst

 

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

Gepubliceerd op: 12 november, 2019

Auteur

Timo

Categorie

Gezondheid Reviews

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies