koolhydraatarme lunch recepten

Top 10 koolhydraatarme lunch recepten

Laatste update: 28 april, 2022 | 1 reactie

Of je nu het weekmenu volgt, of regelmatig wat nieuwe recepten probeert: soms mis je wat inspiratie. Daar heb ik ook wel eens last van. Het lijkt dan alsof je alles al hebt geprobeerd en alsof niets anders je aanspreekt. In dat geval helpt het als je een lijstje hebt met wat recepten ter inspiratie. Deze koolhydraatarme lunch recepten zijn niet alleen makkelijk te maken, maar ook hartstikke lekker! Je kan kiezen uit een stevige lunch, of juist iets lichts. Er staat in ieder geval voor iedereen wat lekkers tussen. Geniet ervan!

Top 10 koolhydraatarme lunch recepten

1. Rode bieten salade met feta

Deze rode bieten salade is ideaal voor bij het mooie weer en zit boordevol goede vetten en vitamines. De bereiding kost slechts 15 minuten en per portie bevat de salade zo’n 8 gram koolhydraten.

2. Koolhydraatarme frittata

Wil je juist een stevige maaltijd? Probeer dan deze koolhydraatarme frittata eens! Vol lekkere stukjes worst, spekjes en ei en met slechts 6 gram koolhydraten per portie. Dat wil je natuurlijk niet missen!

3. Tofu bowl

Trek in een maaltijd zonder vlees of zuivel? Deze tofu bowl is een heerlijke optie daarvoor en het zit bovendien nog vol met eiwitten ook! Met dit recept maak je vier heerlijke bowls met elk 23 gram eiwitten. Goed voor bij het sporten!

4. Koolhydraatarme lunch recepten: Kip Caprese 

Toch liever een stukje kip? Deze kip Caprese uit de oven is een heerlijk alternatief op de standaard Caprese sandwich of salade. Binnen 30 minuten staat het al op tafel. Geniet ervan!

koolhydraatarme lunch recepten caprese

5. Bloemkoolrijst met champignons

Over warme maaltijden gesproken, deze bloemkoolrijst met champignons is een echte topper bij ons in huis! Het is gezond en makkelijk klaar te maken. Elke portie bevat zo’n 11,9 gram koolhydraten.

6. Pancakes met amandelmeel

Ook de zoetekauwen onder ons moeten kunnen genieten van een lekkere koolhydraatarme maaltijd. Deze pancakes met amandelmeel kan je bedekken met elke topping naar keus, maar los zijn ze ook al om van te smullen. Eet smakelijk!

7. Groentewrap met kikkererwten

Als je geen behoefte hebt aan vlees of vleesvervangers, kan je genieten van deze groentewrap. Het zit vol met lekkere groenten en kikkererwten. Daarnaast kan je er nog een lekkere dressing van yoghurt bij maken.

8. Koolhydraatarme lunch recepten: Low carb kippensoep

Trek in een lekker soepje? Maak dan deze romige kippensoep eens klaar! Het bevat maar 5 gram koolhydraten per portie en het zit vol met goede voedingsstoffen. Zo heb je de rest van de dag een lekker verzadigd gevoel. Geniet ervan!

koolhydraatarme lunch recepten kippensoep

9. Frisse smoothie met rode biet

Wist je dat je bieten niet alleen in een salade hoeft te eten? Deze smoothie met rode biet is de ideale frisse lunch op een warme zonnige dag in de lente of zomer. De avocado zorgt er daarbij ook voor dat de structuur lekker romig is.

10. Broodje vegaburger

Ten slotte kan je natuurlijk ook een heerlijke burger als lunch eten. Lekker een vegetarische burger met een plakje kaas, of misschien wat gegrilde halloumi. Een echte topper!

De lekkerste koolhydraatarme lunch recepten

Ben je er nog niet helemaal uit of kan je hier niet de juiste inspiratie uit halen? Geen probleem! Via deze link kom je bij al onze lunchrecepten terecht en kan je zelf een lekkere maaltijd vinden om klaar te maken. Veel plezier en alvast eet smakelijk!

Deel dit recept of artikel ook met je familie en vrienden. Dat zullen ze super leuk vinden!

1 reactie op "Top 10 koolhydraatarme lunch recepten"

  1. Handige Tips schreef:

    Dat zijn nog eens lekkere koolhydraatarme lunch recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


© 2016 - 2024 BGreat.nl

Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies